Lijkt het je fantastisch om een groep te begeleiden tijdens een avontuurlijke reis? Wil jij je passie voor duurzaam reizen delen en samen met een bende jongeren op ontdekking gaan? Dan is ons aanbod iets voor jou.

Karavaan is er voor iedereen die graag vreemdgaat

Karavaan is een vrijwilligersorganisatie voor en door mensen met een hart voor reizen en avontuur. We leiden reisbegeleiders op. We begeleiden de duurzame en avontuurlijke groepsreizen van Joker en dichter bij huis organiseren we het hele jaar door activiteiten rond duurzaam reizen voor jongeren.

Profiel van een reisbegeleider

  • Je bent minstens 23 jaar.
  • Je hebt reiservaring in het land of regio waar je je kandidaat voor stelt.
  • Voor interesse in Spaanstalige bestemmingen, verwachten we dat je Spaans spreekt.
  • Je hebt ervaring met groepsdynamica. Je hebt aandacht voor de hele groep en voor elk individu. Je zorgt ervoor dat iedere deelnemer zich goed voelt in de reisgroep.
  • Je maakt ontmoeting mogelijk.
  • Als er een conflict is, los je dit op met respect voor ieders mening.
  • Je communiceert vlot.
  • Je neemt tijdens de reis de leiding en je verantwoordelijkheid.
  • In onverwachte omstandigheden en noodgevallen handel je doortastend.

   Taken van een reisbegeleider

   Jouw taak als reisbegeleider bestaat eruit om de deelnemers te begeleiden: Je regelt het plaatselijk transport, houdt het budget in de gaten, onderhandelt over prijzen voor logies en eten, reserveert slaapplaatsen … Naast al die praktische zaken zorg je er ook voor dat de sfeer in de groep goed zit.

   Openstaande reizen

   Bovenstaande reizen vallen allemaal in juni-juli-augustus. De exacte data zie je wanneer je het formulier invult. Maar ook in september t.e.m. december hebben we nog reizen in de aanbieding! Die lijst kan je eveneens bekijken wanneer je het formulier hieronder invult.

   Reizen begeleiden voor Karavaan is vrijwilligerswerk: je wordt niet betaald maar we vergoeden wel je onkosten tijdens de reis.

   Hoe gaan we te werk?

   Geïnteresseerd? Stel je kandidaat via onderstaand formulier voor 30 mei. We laten je die week nog weten of je uitgenodigd wordt voor onze selectiedag op 4 juni. Hou deze dag alvast vrij. Aan de hand van rollenspelen en een interview ontdekken we elkaars verwachtingen. Tegen 10 juni kom je ten laatste te weten welke reis we voor jou in petto hebben

   Stel je je kandidaat voor één van de reizen in juni en/of juli, dan contacteren we je sneller voor een selectiegesprek.

   Andere data om vrij te houden

   Wij voorzien een snelcursus tot reisbegeleider zodat je goed voorbereid aan de slag kan. Die wordt gespreid over drie dagen. Hou zeker 25 & 26 juni vrij in je agenda. De laatste dag bepalen we samen.

   Heb je nog vragen?

   Contacteer Carla Borgmans op reizen@karavaan.be

   Infomoment Reisbegeleider op 11 juni

   Kriebelt het na het lezen van deze pagina wel om reisbegeleider te worden, maar start je liever in september aan de opleiding? Op zaterdag 11 juni geven we een infomoment in Mundo-b in Brussel, van 14u30 tot 16u30. We vertellen er over de werking van Karavaan en je kan er met al je vragen terecht bij ervaren begeleiders. Schrijf je nu in!