Let op: we zoeken hier uitzonderlijk naar extra reisbegeleiders met ervaring op specifieke bestemmingen.

Wie zoeken we?

  • Je houdt van avontuurlijk reizen in groep en hebt reiservaring op je gekozen bestemming.
  • Je kan sterk communiceren. Je spreekt en begrijpt goed de voertaal van je gekozen bestemming: Spaans voor Latijns-Amerika, Engels en/of Frans voor andere bestemmingen.
  • Je hebt ervaring met groepsdynamieken.
  • Je bent gemotiveerd om als vrijwilliger een groepsreis te begeleiden. De reis die je begeleidt is gratis. De reiskosten en onkosten ter plaatse worden volledig vergoed. Je betaalt alleen voor je persoonlijke uitgaven zoals souvenirs en optionele activiteiten.
  • Je kan je vrijmaken voor de selectie- en opleidingsmomenten.
  • Je bent minimum 23 jaar.

Voor welke bestemmingen zoeken we een begeleider?

Klik op de bestemmingen voor de juiste reispagina op de Joker-website.


Kom je voor deze reizen niet in aanmerking?
Lees hier de opties om reisbegeleider te worden! Ervaren Karavaan-reisbegeleiders krijgen natuurlijk altijd voorrang, ook op de reizen die hierboven staan. De lijst wordt dus regelmatig geüpdatet.

Wat doet een Karavaan-reisbegeleider?

Jouw taak als reisbegeleider bestaat eruit om de deelnemers te begeleiden: Je regelt het plaatselijk transport, houdt het budget in de gaten, onderhandelt over prijzen voor logies en eten, reserveert slaapplaatsen … Naast al die praktische zaken zorg je er ook voor dat de sfeer in de groep goed zit.

Je kandidaat stellen?

Dat doe je via de knop hieronder. Op basis van je ingevulde vragenlijst leren we je beter kennen en laten we je weten of je uitgenodigd wordt voor een selectiemoment tijdens de kantooruren bij ons in Mechelen (Geerdegemvaart 96). We plannen het moment samen in.

Is er een wederzijdse match tussen jou (als reisbegeleider voor Joker-reizen) en Karavaan? Dan voorzien wij een snelcursus tot reisbegeleider zodat je goed voorbereid aan de slag kan. We bekijken samen hoe & wanneer we je die snelcursus (8u vorming) geven.

Heb je nog vragen?

Over de bestemmingen, de selectie, de opleiding of nog iets anders? Contacteer collega Leen via leen@karavaan.be of 015 407 580, zij helpt je graag verder!


Ben jij enthousiast om op pad te gaan en voldoe je aan de vereisten?

Stel je kandidaat!

Of is onze opleiding tot reisbegeleider iets voor jou? Stel je dan kandidaat voor de volgende opleidingscyclus, die in september start.

Lees hier alles over onze opleiding en stel je kandidaat!