Entwiga Community Oeganda

Op dit moment investeren we in de Entwiga Community in Oeganda, die ondertussen een vaste partner geworden is op onze reizen naar dit land. Een homestay bij de Entwiga Community is ook altijd een vaste stop en een onvergetelijke interculturele ervaring. We financierden ondertussen de bus van Moses en de vorming van de lokale gidsen daar. En we informeren onze reisbegeleiders uitgebreid over het Entwiga-project. Kellen, een lieve dame van Entwiga, maakt van recyclagemateriaal – flesdopjes en stukjes stof – bovendien prachtige pottenonderleggers, samen met straatjongeren in Oeganda. Haar fantastische ‘Weebale’-onderleggers promoten we hier graag in België! Ze kosten 5 euro per stuk en de opbrengst hiervan gaat integraal terug naar de Entwiga-gemeenschap.

Wat is de impact van ons geld ter plaatse? De Fair Trade Reporter zocht het voor je uit!

Fair Trade Reporter

Onze ‘Fair Trade-Reporter’ Roselien De Nijs ging voor ons op zoek naar ‘de impact van jouw geld op reis’ en ze vond antwoorden bij het Entwiga Community Project in Oeganda. Wat betekent het om aan Fair Trade te doen? Om een eerlijke prijs te betalen? Hoe kan je dat doen op reis? Na een intense samenwerking met Karavaan, de Entwiga Community en de ViaVia Tourism Academy maakte ze een mooie reportage hierover

Getuigenis Moses Entwiga

“Marijke, begeleidster van een Joker-groep, vroeg me een paar jaar geleden: ‘Moses, we hebben tot hiertoe écht genoten van al het moois dat Oeganda te bieden heeft, maar we willen de mensen leren kennen! Kan jij dat regelen?’ Ik besloot haar te laten kennismaken met onze Entwiga Community. Marijke kwam vanuit Karavaan trainingen geweldloze communicatie geven aan de gezinnen hier, wat nodig was na de dictatuur van Idi Amin, en Joker besloot om een renteloze lening af te sluiten, zodat we ons eigen tourbusje konden financieren. We startten ondertussen ook een ecologisch project op om inheemse bomen te kweken, we openden een computerschool om jongeren een voorsprong te geven op de arbeidsmarkt, enzovoort. De samenwerking met Karavaan en Joker heeft onze gemeenschap heel wat gebracht en ik denk ook vice versa.” (Moses, oprichter Entwiga Community, Oeganda)