Karavaan werkt samen met diverse partners. Op die manier krijgen we als organisatie een ruimere blik op de wereld en komen er interessante projecten tot stand. Wij staan altijd open voor nieuwe partners. Ook partner worden? Contacteer ons gerust.

Partner

Joker is van in den beginne de partner van Karavaan: we delen niet enkel onze visie op reizen, maar Karavaan ontwikkelt ook actief mee nieuwe Joker-reizen en maakt de bestaande steeds beter.

Karavaan is een landelijk georganiseerde jeugdvereniging, erkend en gesubsidieerd door de Vlaamse overheid.

De ViaVia Reiscafés zijn ontmoetingsplaatsen voor wereldreizigers. Het zijn kruispunten tussen Oost en West, Noord en Zuid. Je vindt ze al op 11 plaatsen verspreid over de hele wereld en ook nog eens 5 in België.

Karavaan is een erkende opleidingspartner van Toerisme Vlaanderen. Als je de opleiding volledig en succesvol afgerond hebt, en je je aanvraag ingediend hebt, ontvang je de Reisleiderskaart van Toerisme Vlaanderen, een kwaliteitslabel met internationale uitstraling.

ViaVia Tourism Academy is een expertise- en trainingscentrum gefocust op interculturaliteit, duurzaamheid en innovatie. Zij zijn ontstaan uit het gevoel voor sociaal ondernemerschap dat leeft bij Joker en Karavaan.

A.S.Adventure is jouw thuishaven voor expertise in outdoor-materiaal. Hun experten helpen je aan het juiste materiaal voor het juiste doel. Je vindt hen online of in één van de vele winkels, verspreid in België.

We bieden onze activiteiten aan via Iedereen verdient vakantie. Zo willen we ons aanbod openstellen voor iedereen. Ook voor jou! Heb je niet het juiste materiaal of financiële middelen? Of heb je andere vragen? Blijf er niet mee zitten en mail even naar collega Jannes, hij helpt je graag!

Komoot is dé app voor outdoorliefhebbers over de hele wereld. Komoot biedt je kant-en-klare wandel-, mountainbike, - wielren- en fietsroutes aan langs de mooiste plekken in de natuur en superieure technologie voor routeplanning en navigatie. Zo wordt het vinden, plannen en beleven van outdoorervaringen makkelijk voor iedereen.

Samenwerkingsverband

Hannibal is een initiatief van JKVG vzw, een organisatie van jongeren met en zonder beperking uit heel Vlaanderen. In 2017 organiseren we samen met hen en met KVG een inclusieve reis naar Jordanië.

Met Thomas More organiseren we elk jaar Jogjalo: Een studienamiddag rond duurzaam reizen met de tweedejaarsstudenten van de bachelor in toerisme en recreatiemanagement.

Bovendien schrijven de studenten journalistiek artikels voor ons magazine De Karavaan en maken ze filmpjes over duurzaam reizen!

Deze bachelor heeft als ambitie om jongeren te vormen tot kritische én geëngageerde wereldburgers door een omkaderde en kwaliteitsvolle ervaring van 6 maanden in een ontwikkelingsgebied aan te bieden.

ResiRest levert experiences zoals lunch en diner bij een lokaal gezin thuis. Onze reisbegeleiders zorgen samen met ResiRest op die manier voor een authentieke ontmoeting op reis!

Karavaan is Pulsegenoot. We onderschrijven de missie van het Pulse Transitienetwerk en we we wisselen kennis en goede praktijken uit met andere organisaties en sectoren.