Samen met de radiostudenten van Thomas More ontdekken we in deze podcastreeks zes Waalse parels!

Nieuw: Een voorsmaakje van Luikse jenever

Een wandeling door Luik neemt je mee langs de uniekste plekjes van de stad. Van lokale winkeltjes tot projecten van jonge ondernemers. We luisteren naar anekdotes en maken kennis met Peket jenever. De stad heeft meer te bieden dan zijn bekende trekpleisters. Het avontuur begint al bij aankomst in het indrukwekkende station ‘Luik-Guillemins’. Luik is de ideale plek om te genieten van een vakantie in eigen land.

Gemaakt door Marie Polleunis, studente journalistiek aan de Thomas More Hogeschool, Mechelen.

Verborgen parels in Namen

Je kunt veel woordmoppen maken over de stadsnaam, maar Namen is vooral een stad die er indrukwekkend uitziet vanop een hoogte. Van een nostalgische postbus tot het dak van een parkeergarage, je zal Namen op een volledig nieuwe manier ontdekken.

Gemaakt door Timo Pirreda, student journalistiek aan de Thomas More Hogeschool, Mechelen.

Eupen, de hoofdstad van Duitstalig België

Eupen, een stad in de uithoek van Oost-België met een klein, maar gezellig centrum. Een stad die omringd is door een veelheid aan prachtige natuur. Misschien niet de stad waar je meteen naartoe zou gaan, maar deze podcast brengt daar verandering in. Alain Brock, geboren en getogen in Eupen, neemt je mee naar de mooiste plekken in deze verrassende stad, die zeker de moeite is eens te bezoeken.

Gemaakt door Luka Vanoverbeke, studente journalistiek aan de Thomas More Hogeschool, Mechelen.

Louvain-la-Neuve, de studentenstad der studentensteden

Louvain-la-Neuve ken je ongetwijfeld als de studentenstad der studentensteden. Deze Waalse stad is in 1968 kunstmatig gebouwd om de Université catholique de Louvain en haar studenten te verwelkomen. Maar er is meer! Het autovrije, gezellige Louvain-la-Neuve stelt ecologie voorop en ook rolstoelgebruikers kunnen zonder problemen een bezoek brengen.

Gemaakt door Louize Thielemans, studente journalistiek aan de Thomas More Hogeschool, Mechelen.

Op Safari in Charleroi

In 2008 verkozen de lezers van de Volkskrant Charleroi tot de lelijkste stad ter wereld. Sindsdien proberen de Carolo’s maar al te graag het tegendeel te bewijzen. De bekendste onder hen is zonder twijfel Nicolas Buissart. Met zijn atypische stadssafari wil hij ‘het zwarte schaap van België’ weer op de kaart zetten. In deze podcast neemt hij je mee naar drie unieke plekken: de intussen iconische Rockerill, de ruïnes van de Charbonnage du Gouffre én een gloednieuwe spot.

Gemaakt door Amanda Smets, studente journalistiek aan de Thomas More Hogeschool, Mechelen.

Overdaad aan kunstwerken in Mons

Mons, in het Nederlands ‘Bergen’, is de hoofdstad van de provincie Henegouwen. De stad was in 2015 ‘Culturele Hoofdstad van Europa’ en dat zal je merken wanneer je er door de straten wandelt. Zelden zag je zo veel kunstwerken in het straatbeeld. Luister naar de podcast en ontdek stukjes geschiedenis, leuke cafeetjes, de beste frietjes en het huis van Waals minister-president Elio Di Rupo..

Gemaakt door Amelie Van Sichem, studente journalistiek aan de Thomas More Hogeschool, Mechelen.