"Ik heb geen stilzittend gat, ik hou echt van België en ben binnen Joker verantwoordelijk voor het aanbieden van reizen in ons land. Mijn voorkeur: #offthebeatentrack en #vernieuwend!"

Daarom ga ik met mijn gezinnetje dikwijls op stap in België, en soms uiteraard ook net buiten onze landsgrenzen. De laatste avonturen ontdek je door Belgeliscious te volgen op Instagram.

In de voetsporen van de Rode Ridder

Afgelopen weekend trokken we erop uit naar een stukje Vlaanderen dat voor ons nog ongekend was. Met ons zoontje Wolf maakten we onze eerste stop: de Wolfbrouwerij in Aarschot!

Deze is niet open voor publiek, maar wat verder in Langdorp kan je lekker vertoeven in het fantastische Wolfcafé. Je kan er heerlijk eten en verschillende biertjes degusteren. Het Wolfcafé ligt aan een provinciaal domein verschillende wandelingen en fietsparcours beginnen.

Wij kozen de Rode Ridder-wandeling in Sint-Pieters-Rode langs tal van paarden, prachtige weilanden, mooie oude, authentieke huizen, door bossen.. tot aan het Rode Ridder-Kasteel van Horst. Het kasteel ligt aan een grote vijver en spreekt echt tot de verbeelding.

Na onze wandeling reden we naar Diest. Hier sliepen we in een boerderij die we volledig voor onszelf hadden. Je kon kilometers ver kijken over de velden en de paarden, verse kruiden plukken, spelen met de kittens die er rond huppelden... Een aangenaam einde van de dag.

Basilieken, vlaaikes of een hoogteparcours?

De volgende dag bracht ons naar Diest en Lier naar huis.

Tip: neem de binnenwegen en passeer zo langs de imposante basiliek van Scherpenheuvel. In Diest bezochten we het Begijnhof en de prachtige Sulpitus- en Dionysuskerk.

In Lier wonen de Schapenkoppen. Zoek maar eens op waar deze bijnaam vandaan komt. Lier staat bekend om de Zimmertoren, maar die wordt slechts een toeristisch hoogtepunt als je het Begijnhof bewandeld, de St. Gummaruskerk ziet pronken of aan de Felix Timmermankade zit te genieten van een Liers Vlaaike.

Mijn broer deelt dezelfde België-passie, maar dan zo sportief mogelijk. Hij trok erop uit in Dinant om een groep te begeleiden. 100% avontuur: Kajakken, muurklimmen, touwenparcours. Niets was hen te veel en de ervaring memorabel!

Je land beter leren kennen is zó ontzettend leuk!! Daarom laat ik vanaf nu op mijn Instagram Blog deze Belgische pareltjes pronken. Ontdek ze op ‘Belgeliscious.


Tekst en foto’s: Deborah en Nathan Meersmans