Na anderhalf jaar vertrokken onze reisbegeleiders voor het eerst weer op groepsreis! We gaan in gesprek met vier van hen: Hoe staan ze voor de reis én hoe is het geweest?
Zelf reisbegeleider worden? Dat kan!

Jonathan Pelgrims trok naar Zuid-Corsica

Voor de reis

Waarom kies je voor deze reis?

Het is vooral een erg actieve reis. We gaan wandelen, we doen de GR20, dat staat al lang op mijn lijstje, we gaan op een tweedaagse fietstocht en ook canyoning staat op het programma. We organiseren halverwege zelfs een kleine liftwedstrijd! Ik doe zelf af en toe triatlons dus voor mij mag er zeker wat actie in zitten!

Waar kijk je het meeste naar uit?

Ik kijk er enorm naar uit! Ik was even verschoten dat alle groepsreizen in augustus waren geannuleerd maar we doen er alles aan om samen met Joker en Karavaan terug te groeien!

Welke impact heeft corona op je reis?

De liftwedstrijd is natuurlijk wel erg spannend. Zullen de mensen wel iemand willen meenemen?
De maatregelen veranderen bovendien voortdurend.
We hebben op de vertrekvergadering om te oefenen alvast eens een tent opgezet samen. En ik zag dat het voor iedereen wennen was om weer zo dicht bij elkaar te komen. Dat wordt dus even aanpassen op de eerste dagen van de reis.

Na de reis

Het was fysiek een erg pittige reis maar daar houd ik van! Het was ook wel echt erg wennen om zo kort op elkaar te leven na anderhalf jaar social distancing. Maar we zijn er samen sterker uitgekomen. Zowel ikzelf als de groep hebben echt genoten van onze groepsreis. Voor mij was het mijn tweede reis. Ik heb nu echt zoiets van “Dit is mijn ding!” Er zit nu ook meer ‘in mijn rugzak’ om te delen met deelnemers van toekomstige groepsreizen.

Toon Teugels ging op expeditie naar Slovenië

Voor de reis

Waarom kies je voor deze reis?

Dit is mijn eerste Joker-expeditie. Op termijn zou ik graag de Yukon-expeditie in Canada of de Nieuw-Zee­land-expeditie begeleiden! Dit lijkt me alvast een goede eerste stap.

Waar kijk je het meeste naar uit?

Ik kijk er vooral naar uit om er nog eens met een groep op uit te trekken, dat is ondertussen twee jaar geleden! Joker en Karavaan hebben veel voor mij betekend de laatste jaren en ik wil dat niet zomaar laten schieten.
Ik heb er kei veel zin in! Een zesdaagse trekking in het Triglav-gebergte, raften, een dagje aan het meer van Bled… De voorbereiding is nu helemaal on point, ’t zit in de vingers en ik wil gewoon vertrekken.

Welke impact heeft corona op je reis?

Voor mij blijft reizen normaal, ook in coronatijden. Ik heb er niet zoveel schrik van maar houd me wel aan de regels. Van zodra het mag, zal ik weer op reis vertrekken!

Na de reis

Het was een pittige reis! De fysieke conditie van de groep lag serieus uiteen en er waren enkele zeer zware wandeldagen met stijl stijgen en dalen. We hebben die toch samen overwonnen en het werd een zálige reis…. Opstaan om 5u45, 6u30 ontbijt en om 7u op pad vertrekken! Een hele dag wandelen die je voldaan kan afsluiten met een pintje samen, dat is mijn dada.
Corona had er serieus op ingehakt bij mij, maar van deze reis kwam ik helemaal opgeladen thuis.

Jan Bosman bedwong de Pieken van de Balkan

Voor de reis

Waarom kies je voor deze reis?

Ik trek naar de Accursed Mountains, als dat maar goed komt! Het gaat richting de westkant van de Dinarische Alpen.
Het is echt een wandelreis en ik houd ervan om er met de rugzak op uit te trekken. Ik kijk er echt naar uit om een jonge Go-26-groep mee op reis te nemen en hen kennis te laten maken met trekkings en expedities.

Waar kijk je het meeste naar uit?

Het meeste kijk ik uit naar die vergezichten op de bergen. En naar dat zalige gevoel op het einde van een wandeldag, wanneer je je wandelschoenen mag uittrekken.

Welke impact heeft corona op je reis?

De coronacijfers zijn momenteel wel aan het stijgen ter plaatse. Dus dat is wel spannend. Ik ben toch vooral blij dat ik weer op reis kan. Het is bovendien de eerste Joker groepsreis die dit jaar vertrekt, de eerste na meer dan een jaar zelfs! Dus dat maakt het extra spannend!

Na de reis

Het was een heel fijne reis met een enorm sportieve groep! We waren er eerst niet helemaal gerust op omdat de coronacijfers toch serieus aan het stijgen waren. De regels zijn ter plekke dan ook wel wat strenger geworden maar eens je in de bergen bent heb je daar helemaal geen last meer van natuurlijk, zélfs in de Vervloekte Bergen. Ook de bewoners zijn er trouwens niet helemaal uit waarom de bergen zo heten! Er gaat een verhaal rond van een vrouw die ooit met haar kinderen van de oorlog vluchtte door de bergen, van waterbron tot waterbron maar…wat bleek? Alle bronnen waren uitgedroogd waardoor ze de doortocht amper overleefden! Anderen spreken dan weer over de vele oorlogen die de bergen bereikt hebben. Elke keer vielen er in de bergen ongelooflijk veel slachtoffers… Wij hebben de tocht gelukkig voltallig overleefd! Meer dan dat, voor vele deelnemers was het de eerste keer op expeditie en voor hen smaakte het alvast naar méér! Corona hebben ze kunnen vermijden maar de reismicrobe hebben ze te pakken!

Eline De Grooff trok naar Zweden voor haar eerste groepsreis ooit

Voor de reis

Waarom kies je voor deze reis?

Ik wil echt al heel erg lang naar Zweden en Scandinavië. Ik vind de landschappen echt fascinerend.

Waar kijk je het meeste naar uit?

Dit zal mijn eerste reis zijn en dat is super spannend! Bovendien kon de oorspronkelijke begeleider door familiale omstandigheden de reis niet begeleiden. Ik heb de reis dus heel laat pas gekregen. De ondersteuning van Joker en Karavaan is geweldig tijdens de voorbereiding. Ik kijk er erg naar uit te vertrekken!

Welke impact heeft corona op je reis?

Ik heb er nog niet te veel bij stilgestaan eerlijk gezegd. In Zweden zijn ze gelukkig ook niet erg streng.

Na de reis

Ik had een heel ervaren groep mee die al vaak op Joker-groepsreis is geweest dus dat was wel zeer leuk voor mijn eerste groepsreis! Ik had nochtans wel wat stress in het begin. Op de eerste nacht droomde ik dat 7 deelnemers liever naar Italië gingen dan Zweden. We schoten dan nog maar met 5 deelnemers over waarop Karavaan en Joker zeiden dat ik beter naar huis kwam. Daarmee moesten we allemaal heel erg lachen en de reis kon niet meer stuk! Deze reis smaakte absoluut naar meer. Ik heb al een nieuwe reis aangevraagd bij Karavaan voor volgende zomer. Het zal liefst terug een huurwagenreis worden. De vrijheid die daarbij komt kijken! Je kiest zelf je stops, je past vlotjes de route of het programma aan aan de noden en wensen van de groep… De mooiste momentjes waren toen ik af en toe achterover leunde en de groep zich zag amuseren en lachen. Op die momenten dacht ik ‘Ja, het is hier helemaal aan het lukken. We zijn er samen écht iets van aan het maken.’

Zelf reisbegeleider worden?

Benieuwd naar deze reizen?

Ontdek deze Joker-reizen: