De kerstboom staat weer prachtig te pronken dit jaar, maar wat moet er nu onder die boom liggen? Maar je geen zorgen, Karavaan weet raad, wij hebben speciaal voor jullie enkele cadeautips opgesomd.

Into the wild - John Krakauer - €15

Dit is een boek dat je dóór wilt lezen, zonder pauze, net zolang totdat je het uit hebt en dan pas realiseer je je dat je, net als het hoofdpersonage op een cruciaal moment, eigenlijk best trek hebt in een verse boterham met kaas en een dampende kop koffie, omdat je al die tijd verzonken was in het verhaal. Alta Via – Travel books & maps biedt je dit geweldige boek aan met 10% korting bij vertoon van je lidkaart.

Waar? Alta Via, Nassaustraat 29, Antwerpen.

Korting? 10% op vertoon van je lidkaart.

Te gast in VS & Canada – €8,95

Omdat Canada in de kijker staat, kan dit boekje niet in onze kersttips ontbreken. Als immigratienaties zijn de VS en Canada landen van enorme verschillen. De oorspronkelijke bewoners van het continent kregen in de laatste vier eeuwen gezelschap van nieuwkomers uit alle hoeken van de wereld. Die noemen zich nu allemaal ‘Amerikaan’ of ‘Canadees’. Maar hoeveel gemeenschappelijke eigenschappen die Amerikanen of Canadezen ook mogen hebben, er blijven meer onderlinge verschillen.

Waar? Verkrijgbaar bij De Reyghere - Markt 13, Brugge, Alta Via - Nassaustraat 29, Antwerpen en Atlas & Zanzibar - Kortrijksesteenweg in Gent.

Korting? 10% korting op vertoon van je lidkaart bij Alta Via en Atlas & Zanzibar.

Nordic heater, mountain grey - €69,95

Nog steeds op zoek naar een warme muts waarmee je de winter kan overleven? Deze muts is het perfecte cadeau voor wie niet binnen kan blijven zitten maar niet van koude oren houdt. De muts is lekker warm, beschermt je oren en ziet er ook nog eens goed uit.

Waar? Base Camp, Bevelsesteenweg 42 te Nijlen.

Korting? 10% korting op vertoon van je lidkaart.

Cadeaubon Outdoorschool – Vanaf €49

De Outdoorschool zorgt het hele jaar door voor cursussen in de Ardennen, Vlaanderen, Nederland en de Alpen over de meest uiteenlopende onderwerpen in verband met trekkings en survivaltechnieken. Doe iemand een boeiende avondcursus, actieve dagactiviteit of leerrijke weekendervaring cadeau. Of gewoon een waardebon naar keuze, dit steeds vanaf minimum €49.

Waar? Outdoorschool, http://www.outdoorschool.be/

Scratch the world - Maps International - €29,95

Deze wereldkaart is voorzien van een glanzende coating die een zeer luxe uitstraling geeft. Onder deze coating wordt een kleurrijke wereldkaart zichtbaar waarbij elk land zijn eigen kleur heeft! Nu kan je dus na elke reis wegkrabben waar je al geweest bent. Krab je letterlijk de wereld rond!

Waar? Altiplano Books, Langeweg 11, Ronse.

Korting? 10% korting op vertoon van lidkaart.

Treinstapper – 14.99

Je moet het nochtans niet verg gaan zoeken. Ons Belgenland heeft prachtige trails om te verkennen! De Grote Routepaden hebben net de Trainstapper uitgebracht. Hierin staan 8 routes beschreven die van station tot station trekken langs de befaamde GR-routes. Je waagt je aan afstanden tussen de 20 en 26km.

Waar? Te bestellen op de site van de Grote Routepaden maar kijk zeker ook eens bij onze partners.