Een groep individuen van nabij zien ontluiken als groep en hen dan op sleeptouw nemen op een onbekende bestemming geeft een fijn gevoel. En ook: samen dingen beleven met jouw groep die als individuele reiziger moeilijker of niet mogelijk zijn."
  • Dieter Crauwels
"Als Karavaanbegeleider kan je extra's aan het programma toevoegen. Er is ruimte om in te spelen op dingen die zich op het moment zelf voordoen of om mensen de keuze te geven nog een extra moeilijke wandeling of een bijkomend museum te doen. Dat is het verschil tussen een reisbegeleider en een reisleider."
  • Anne Bogaerts
"Ik vind het ontzettend fijn om een groep te zien evolueren en er samen iets tofs van te maken. Bovendien vind ik het leuk mijn blik op de wereld te verruimen door kennis te maken met andere culturen. De contacten met de lokale, gewone mensen geven me steeds een warm gevoel."
  • Ingrid Van De Voorde
"Voor mijzelf betekent begeleiden deelnemers stimuleren om hun grenzen te verleggen."
  • Pascal Vaneygen

Wat doet een Karavaan reisbegeleider?

Als Karavaan reisbegeleider deel je je passie voor duurzaam reizen met een kleine groep. Je leert hen de cultuur kennen en brengt hen in contact met de lokale bevolking. Dat doe je door de reis op voorhand goed voor te bereiden, op het moment zelf alle praktische zaken in goede banen te leiden en door ervoor te zorgen dat de sfeer in je groep goed zit.

Je bent geen reisleider maar wel een reisbegeleider. Je stelt je niet boven de groep maar geeft inspraak in het programma en je gaat aan de slag met de specifieke wensen en vragen van je groep.