Ondertussen hebben we al zeven unieke reizen achter de rug. De achtste staat al in de startblokken voor 2018. We trekken met Hannibal en KVG naar Thailand! Ga je mee?

Karavaan deelt zijn expertise in duurzaam reizen graag met partnerorganisaties om zo een uniek reisconcept tot stand te brengen. De bestemming wordt telkens in overleg gekozen met de partner én de doelgroep waarvoor we de reis organiseren. De Karavaan-begeleider beschikt over de nodige ervaring op een bepaalde bestemming. In overleg met de partnerorganisatie wordt de reisroute vastgelegd en aangepast aan de noden en wensen van de deelnemers.

We werken samen met onze partner Joker, op wie we kunnen rekenen voor oa het boeken van vliegtuigtickets. Zij dragen net als Karavaan duurzaam en avontuurlijk reizen hoog in het vaandel.

Voorbereiding

Karavaan en de partner organiseren een voorbereiding voor de deelnemers. Deze wordt op maat van de bestemming én van de deelnemers uitgewerkt door de reisbegeleider en de partner. Speerpunten in de voorbereiding zijn: kennismaken met elkaar en de bestemming, praktische informatie bezorgen en het groepsgevoel al op gang brengen nog voor de reis.

De reis begeleiden

Onze reisbegeleiders zijn krakken in het organiseren van duurzame en avontuurlijke reizen. Ze volgen daarvoor een tweejarige opleiding erkend door Toerisme Vlaanderen. De ervaring die we opdoen met het organiseren van reizen voor bijzondere doelgroepen zetten we in voor deze opleiding reisleider. Zo willen we de expertise van onze begeleiders op het vlak van begeleiden van heel diverse groepen vergroten.

Met welke organisaties werkten we al samen?

  • Hannibal is een initiatief van JKVG vzw, een organisatie van jongeren met en zonder beperking uit heel Vlaanderen. In 2017 organiseerden we samen met hen en met KVG een inclusieve reis naar Jordanië. Dit jaar gaan we samen naar Thailand!
  • KVG (Katholieke Vereniging Gehandicapten) is een actieve vereniging voor en door personen met een handicap. Met KVG organiseerden we in 2015 voor de 1e keer een inclusiereis voor jongeren (-35 jaar). Jongeren met en zonder licht fysieke beperking gingen samen op reis naar Cambodja & Thailand.
  • Het Grote Plein is een vormingsorganisatie voor volwassenen met een verstandelijke beperking. Samen met een groep van 8 personen met een licht verstandelijke beperking gingen we drie keer op avontuur: naar Guatemala (2010), Indonesië (2012) en Senegal (2014).
  • VFG (Vereniging personen met een handicap) is een Vlaams erkende socio-culturele vereniging van personen met een handicap, langdurig zieken, invaliden, familie en vrienden. In 2014 reisde een groep van personen met een licht fysieke en/of mentale beperking naar Nepal.
  • Lejo komt op voor jongeren (12 tot 19 jaar) in een maatschappelijk kwetsbare positie. Portugal werd de bestemming van deze reis met jong geweld.