Hier vind je het laatste nieuws voor vrijwilligers

Hoe ziet het opleidingsjaar eruit?

De nieuwe kalender staat online! Rekening houdend met de corona-maatregelen, zullen we weekends blijven organiseren voor lichting 2019 zodat zij met de juiste bagage op pad kunnen vertrekken tijdens het volgende reisseizoen. Voor lichting 2018 voorzien we een opleidingsdag.

Voor ervaren begeleiders plannen we momenteel een live opleidingsdag in februari en mei. In maart willen we zelfs een weekend organiseren! Je blijft hier steeds op de hoogte van de laatste stand van zaken. Verder voorzien we doorheen het werkjaar online vormingen en live EHBO-opleidingen.

Welke activiteiten voor begeleiders komen er aan?

Karavaan organiseert activiteiten voor en door begeleiders! In de activiteitenkalender herken je ze aan het label “Voor Karavaanvrijwilligers”. Check de kalender regelmatig want er komen nog activiteiten bij. We brengen je zeker ook op de hoogte via de Karavaan Express en op onze facebook-begeleiderspagina. Inschrijven doe je in de Gloria.

Een blik achter de schermen van de ViaVia's

De virtual alternative tour pakt je mee voor een blik achter de schermen van de ViaVia’s en hun thuislanden in Corona-tijd. Wat zijn de gevolgen van Covid-19 voor de ViaVia's en hun personeel? Hoe gaat een ontwikkelingsland om met de gevolgen van deze pandemie? Wanneer en op welke manier zullen we terug naar ontwikkelingslanden reizen?

Reacties op de eerste virtual alternative tour van ViaVia Copán

“De verhalen van Geert blijven plakken, met zijn statements maakt hij op een ludieke manier duidelijk hoe erg de situatie is in Honduras”
“De stem achter de officiële cijfers, hoe het écht is.”
“Een eerlijke, onomwonden getuigenis van een man die spijkers met koppen slaat. Dankzij Geert besef ik nu pas goed wat er in andere landen buiten Europa precies aan de hand is.”

Hoe kan ik mee aan de slag voor een reislustige toekomst?

We voorzien engagementen op maat voor wie graag zinvol aan de slag gaat met duurzaam reizen. En dat steeds met de blik op 2021 en 2022!

Werk jij de nieuwste reisconcepten mee uit?

Karavaan en Joker kijken enthousiast naar reisseizoen 2021 en zelfs 2022. Er staat veel te veranderen en jij kan daar een grote rol in spelen! Ben jij de man/vrouw/x die we zoeken?