Geïnspireerd door de begeleiders die al eens dwars door België zijn getrokken in de zomer, doen we dat nu graag opnieuw, maar dan dwars door Vlaanderen over de GR128, de Vlaanderenroute! Slagen we er samen in om elke etappe te wandelen? Geraken we zo samen aan 2020 gewandelde kilometers? Voor elke km die jullie wandelen schenken we een euro voor de ViaVia-solidariteitsactie om zo tot ons bedrag van € 2020 te geraken!

Slagen we erin om € 2020 te verzamelen in 2020?

Let’s do this! Wie doet er mee?

Voor alle wandelaars voorzien we bovendien een kleine attentie!

Hoe deelnemen?

1. Prik een etappe

Voeg je toe aan de facebook-groep De Wandelkaravaan (exclusief voor reisbegeleiders) indien je dat nog niet gedaan hebt.
Geen lid van Facebook? Stuur een mailtje naar Jonathan. Hij zal jou de juiste link doorsturen om toch mee te kunnen doen.

We hebben de 641 kilometer van de Vlaanderenroute opgedeeld in 29 etappes. De kortste is 17,8 km, de langste is 27,8. We hebben een Excel-bestand opgesteld waar je kan opgeven wanneer je de etappe gaat wandelen. Die vind je bovenaan in de Facebook-groep. Andere begeleiders kunnen aansluiten door hun naam er bij zetten.

Opgelet. Enkel de eerste keer dat een etappe gewandeld wordt, tellen we de kilometers van dat groepje. We gaan er samen voor om alle etappes te wandelen!

Je kan in Gloria de contactgegevens vinden om elkaar te contacteren. We houden ons aan de regels van de samenleving: max met vier in openlucht met de nodige afstand en mondmaskers als afstand houden niet mogelijk is. Gelden er ter plaatse strengere regels, dan volg je deze uiteraard netjes op.

2. Bereid je voor

  • Naar het overzicht op Trekkings.be
  • Hoe volg ik de markering van de GR?
  • Waar start je? Je kan in de Wandelkaravaan nakijken waar de vorige groep gestopt is. Daar kan je terug starten. Zo telt elke kilometer van de GR 128!
  • Bekijk op voorhand wat er mogelijk is met openbaar vervoer. Ga je met de auto? Zet die dan op begin- of eindpunt en zoek uit hoe je terug geraakt naar de auto. Wandel je met enkele begeleiders? Dan kan je zo afspreken dat er zowel een auto op begin- als op eindpunt staat en pendelen.

3. Maak foto's

Trek minstens een foto van je groepje aan het beginpunt en aan het eindpunt, maar het mogen er natuurlijk ook meer zijn! De volgende groep kan dan ook zien waar jullie gestopt zijn en verder aankopen.

4. Deel je tocht met ons

Deel je foto’s in onze gesloten Facebookgroep de Wandelkaravaan en/of zet ze op Instagram. Wij delen zelf geen foto's zonder de expliciete toestemming van alle afgebeelde begeleiders. Heb je geen facebook-profiel maar wil je wel je kilometers laten tellen? Stuur je foto's door naar jonathan@karavaan.be.

Tag je ons zeker even? Dat kan met @karavaanvzw.

Ben je van de hashtags? Gebruik dan zeker ook #KaravaanOpDeGRr128 (niet hoofdlettergevoelig)

Ben je geregistreerd in het Excel-overzicht en deel je minstens de foto's van het begin- en eindpunt? Dan tellen we jouw kilometers! Elke kilometer van elke wandelaar is een euro. Geraken we samen aan 2020 kilometers en dus aan onze € 2020?

5. Houd je brievenbus in de gaten

We sturen je nog een kleine attentie op!

De kleine lettertjes

We delen de foto’s in de gesloten facebook-groep niet zonder de expliciete toestemming van alle afgebeelde vrijwilligers. Je kan enkel aan de Excel met de link in de facebook-groep en we delen geen contactgegevens op facebook, die kan je steeds opzoeken in Gloria. Zo zorgen we voor jouw privacy.

Houd je steeds netjes aan de huidige en plaatselijke corona-regels. We sturen enkel voor je eerste deelname een attentie op maar je kilometers op de extra etappes tellen wel mee voor het totaal aantal kilometers en onze gift aan de ViaVia-solidariteitsactie.

Een blik achter de schermen van de ViaVia's

De virtual alternative tour pakt je mee voor een blik achter de schermen van de ViaVia’s en hun thuislanden in Corona-tijd. Wat zijn de gevolgen van Covid-19 voor de ViaVia's en hun personeel? Hoe gaat een ontwikkelingsland om met de gevolgen van deze pandemie? Wanneer en op welke manier zullen we terug naar ontwikkelingslanden reizen?

Reacties op de eerste virtual alternative tour van ViaVia Copán

“De verhalen van Geert blijven plakken, met zijn statements maakt hij op een ludieke manier duidelijk hoe erg de situatie is in Honduras”
“De stem achter de officiële cijfers, hoe het écht is.”
“Een eerlijke, onomwonden getuigenis van een man die spijkers met koppen slaat. Dankzij Geert besef ik nu pas goed wat er in andere landen buiten Europa precies aan de hand is.”

Hoe ziet het opleidingsjaar eruit?

In de strijd tegen Corona moeten we alle fysieke opleidingen in 2020 annuleren, verschuiven of digitaliseren. Voor zoveel mogelijk opleidingen ontwikkelen we een aantrekkelijk online alternatief.

  • De EHBO-bijscholingen zullen doorgaan maar dan wel veilig en wel online.We hebben er extra ingepland! Schrijf je in op Gloria.
  • Leer alles over fauna en flora in Latijns-Amerika! Wil je meedoen? Stuur een mailtje naar Joeri.
  • De Virtual Alternative Tours houden je verbonden met onze bestemmingen en ViaVia’s
  • We ontwikkelen nog extra boeiende en interactieve onlinevormingen

Schrijf je in op Gloria.

Welke activiteiten voor begeleiders komen er aan?

Karavaan organiseert activiteiten voor en door begeleiders! In de activiteitenkalender herken je ze aan het label “Voor Karavaanvrijwilligers”. Check de kalender regelmatig want er komen nog (digitale) activiteiten bij. We brengen je zeker ook op de hoogte via de Karavaan Express en op onze facebook-begeleiderspagina. Inschrijven doe je in de Gloria.