zaterdag 9 oktober 2021, 10:00 - 14:30

Locatie: Jeugdherberg Breugel

Prijs: € 10

Inschrijven tot: 6 oktober 2021

Maximum 50 Deelnemers
Voor jongeren (-31j)
Beschikbaar

Ter info: inschrijven voor een activiteit doe je via onze database ‘Gloria’. Zodra je op de knop inschrijven klikt, kom je op onze database terecht. Meld je aan of registreer je, pas dan kan je inschrijven.

Inschrijven

Producenten van souvenirs van over de hele wereld gaan samen met jou op zoek: wat is een Fair Trade Souvenir?

Praktisch

Tijdens deze workshop zoeken we eerst uit wat 'Fair Trade' voor ons betekent en wat volgens ons een Fair Trade souvenir zou kunnen zijn?

In het tweede deel werken we samen met de ViaVia Reiscafés. Wereldwijd zijn er 16 ViaVia reiscafés elk op hun eigen manier bezig met duurzaam en intercultureel ondernemen. Sommige ViaVia’s communiceren duidelijk over hun fairtrade aanbod, zoal bijvoorbeeld ViaVia Yogyakarta over hun Fair Trade shop. Andere ViaVia’s communiceren niet over Fair Trade maar zijn er in praktijk wel mee bezig. Dat zal Geert Van Vaeck van de ViaVia Honduras ons bijvoorbeeld vertellen tijdens deze workshop. Hij vertelt ons een straf verhaal over eerlijke verloning en faire fooien in ontwikkelingslanden.

Alle ViaVia’s werken samen met lokale producenten voor faire producten: bijvoorbeeld meubels in Kigali, kunstwerken in Marrakech, souvenirs in Yogyakarta, drankjes in België.

Ten slotte werkt ook Jeugdherberg Breugel speciaal voor onze workshop samen met allerlei lokale leveranciers om ons een volledige Fair Trade lunch aan te bieden!

Deze workshop kost €10, lunch inbegrepen.

Is dit te duur? Stuur een mailtje naar Leen op leen@karavaan.be. We kunnen je dan een goedkopere prijs geven. We willen iedereen de kans geven om aan deze workshop deel te nemen!

Dit project wordt georganiseerd voor de week van de Fair Trade.

Bekijk hier alles over Karavaan in tijden van Corona en onze maatregelen

Annuleringsvoorwaarden

Indien je alsnog niet aanwezig kan zijn op een van onze activiteiten en je wenst te annuleren; dan gelden volgende voorwaarden:

  • Indien je later dan 10 dagen voor de activiteit annuleert, kan er geen terugbetaling voorzien worden. Dan zijn er immers reservatie- en organisatiekosten gemaakt.
  • Indien je vroeger dan 10 dagen maar later dan 1 maand voor start van de activiteit annuleert, dan wordt 80% van het inschrijvingsgeld teruggestort. We houden een administratieve kost in van 20%, met een minimum van 5 euro voor gemaakte reservatie- en organisatiekosten.
  • Indien je vroeger dan een maand voor start van de activiteit annuleert, krijg je het volledige inschrijvingsgeld teruggestort min een administratieve kost van 5 euro.

Indien Karavaan de activiteit dient te annuleren, krijg je het volledige inschrijvingsgeld terugbetaald.

Je kan er ook voor kiezen om het reeds betaalde geld in te zetten voor een andere activiteit. Neem in dat geval contact met ons op.
Contact informatie

Organisator: Week van de Fair Trade
Contactpersoon: Leen