donderdag 1 juli 2021, 10:00 - zondag 4 juli 2021, 13:00

Locatie: De Wijers Limburg

Prijs: € 115

Inschrijven tot: 28 juni 2021

Maximum 9 Deelnemers
Voor jongeren (-31j)
Gegarandeerd

Ter info: inschrijven voor een activiteit doe je via onze database ‘Gloria’. Zodra je op de knop inschrijven klikt, kom je op onze database terecht. Meld je aan of registreer je, pas dan kan je inschrijven.

Inschrijven

Een 4-daagse hiketrip met trekkingsrugzak met kamperen, prachtige uitzichten, waanzinnig Belgische natuur en geweldig gezelschap? Klinkt als muziek in de oren toch?

Schrijf je dan meteen in voor dit avontuurlijk weekend van donderdag 1 tot zondag 4 juli op de langeafstandswandeling De Wijers.

Praktisch

We wandelen gemiddeld 20 km per dag. We slapen 2 nachten per twee in een tent en 1 nacht overnachten we in kamers. Tijdens de wandeltochten draag je je eigen matje, slaapzak, eten en persoonlijke spullen en per twee personen een tent. Onderweg stoppen we op prachtige locaties.

Op donderdag spreken we om 12u af aan het station van Bokrijk. Dit is zeker te bereiken met het openbaar vervoer, maar je kan ook een carpool-partner vinden. In Bokrijk starten we meteen onze meerdaagse met een wandeling van 15 km dwars door het natuurdomein Kiewit en de Platwijers. We eindigen onze dag in Herkenrode, waar we onze tenten opzetten en elkaar wat beter leren kennen.

Vrijdag is onze langste route van het weekend. We laten Hasselt achter ons en wandelen 25km door prachtige natuurgebieden richting het domein van Extrema Outdoor. S’ avonds komen we tot rust in de natuur op onze camping en zingen we liedjes rond het kampvuur. Bij goed weer kunnen we een plons nemen in het zwembad.

Zaterdag verlaten we “Extrema Karavaan Outdoor” en genieten van de heide-uitzichten in Zonhoven. Vandaag wandelen we ongeveer 20km en eindigen de wandeling aan natuurreservaat het Wik, op de grens tussen Genk en Bokrijk. Om te vieren dat we het weekend tot een goed einde gebracht hebben, trakteren we onszelf in de Vennestraat in Genk, gekend om zijn authentieke Italiaanse cucina. Here we come!

Op zondag doen we onze laatste stappen richting huis. We hebben de mogelijkheid om de volledige toer uit te wandelen (via Genk, natuurreservaat de Maten in Diepenbeek om te eindigen in Bokrijk), oftewel rechtstreeks richting station Genk of Bokrijk te stappen en huiswaarts te keren.

Inbegrepen in de prijs

 • Overnachtingen op de camping en op kamers.
 • Maaltijden (behalve het middageten 1/07 en avondeten 3/07)
 • Kampeermateriaal
 • Kennismaken met stevige wandeltochten mét grote rugzak en kamperen.
 • Begeleiding van een Karavaanbegeleider

Mee te nemen

 • Goede grote rugzak (60l+)
 • Matje
 • Slaapzak
 • Wandelkleding (voorspellen ze regen? Voorzie dan zeker een regenjas)
 • Ingelopen wandelschoenen
 • Slippers
 • Toiletgerief
 • Gamel/bord, bestek, keukenhanddoek, brooddoos/brooddozen, drinkbussen, drinkbeker
 • EHBO-set (blarenpleisters!)
 • Snacks
 • Een budget van ongeveer €20 voor het avondeten op zaterdag 3 jul.
 • Zakgeld voor eigen consumpties
 • Mondmasker

Lukt het je niet om deze activiteit in 1 keer te betalen? Heb je niet het nodige materiaal?

Contacteer ons op info@karavaan.be en we zoeken samen naar een oplossing.

Bekijk hier alles over Karavaan in tijden van Corona en onze maatregelen.

Annuleringsvoorwaarden

Bij versturen van het inschrijvingsformulier verklaart de deelnemer zich akkoord met deze voorwaarden.

 1. De Karavaan minitrips zijn een aanbod voor Karavaan-leden. Deelnemers moeten lid zijn van Karavaan tijdens de minitrip. Ze zijn hiermee ook verzekerd gedurende de hele activiteit.
 2. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen de verkoopsprijs, budget en persoonlijke uitgaven. De verkoopsprijs omvat de vaste kosten (bvb. overnachting en hoofdactiviteit) en geldt als inschrijvingsprijs. Het (richt)budget dient om andere voorziene kosten ter plaatse te dekken (bvb. Maaltijden of activiteiten), en wordt door de deelnemer zelf voorzien. Drankconsumptie en extra’s vallen, tenzij anders aangegeven, steeds onder persoonlijke uitgaven.
 3. Tenzij expliciet vermeld voorziet Karavaan geen transport naar de bestemming.
 4. Deelnemers zorgen zelf voor vervoer. Karavaan stimuleert carpooling en bemiddelt hiervoor.
 5. Inschrijven en betalen gebeurt via gloria.karavaan.be. Een inschrijving is pas geldig na ontvangst van een gepaste betaling.
 6. Karavaan kan annuleren – behoudens overmacht – ten laatste 1 week voor vertrekdatum. Bij annulatie door Karavaan wordt de inschrijving volledig en kosteloos terugbetaald. Karavaan annuleert als er 1 week voor vertrek minder dan 5 betaalde inschrijvingen zijn.
 7. Deelnemers kunnen annuleren ten laatste 10 kalenderdagen voor vertrek. Indien dit ruim op voorhand is (1 maand voor vertrek) wordt het inschrijvingsgeld volledig terugbetaald behoudens een administratieve kost van € 5. Annuleer je minder dan een maand, maar meer dan 10 kalenderdagen op voorhand, wordt 20% annulatiekost gerekend op de verkoopsprijs met een minimum van € 5 voor administratieve kost voor de reeds gemaakte reservatie- en organisatiekosten.
 8. Annulatie door de deelnemer minder dan 10 dagen voor vertrek is niet mogelijk. Hij kan wel zelf kosteloos een andere deelnemer voorstellen op voorwaarde dat die lid is.
 9. Bij afwezigheid zonder annulatie of bericht vóór vertrek wordt het inschrijvingsgeld niet terugbetaald.
 10. Deelnemers genieten, als Karavaan-lid, een verzekering bij burgerlijke aansprakelijkheid en lichamelijke ongevallen. Gedetailleerde voorwaarden worden op eenvoudig verzoek bezorgd.
 11. In de verkoopsprijs is geen reisbijstands-, annulatie- of bagageverzekering inbegrepen.

Contact informatie

Contactpersoon: Sarah Goris