vrijdag 5 augustus 2022, 09:00 - zaterdag 13 augustus 2022, 21:00

Locatie: Berlijn - Duitsland

Prijs: € 185

Inschrijven tot: 1 juli 2022

Minimum 4 Deelnemers , Maximum 7 Deelnemers
Voor jongeren (-31j)
Beschikbaar

Ter info: inschrijven voor een activiteit doe je via onze database ‘Gloria’. Zodra je op de knop inschrijven klikt, kom je op onze database terecht. Meld je aan of registreer je, pas dan kan je inschrijven.

Inschrijven

Stap op de trein en beleef deze fantastische Europese uitwisseling met jongeren uit België, Tsjechië en Duitsland. We houden halt in Berlijn, zoals je het nog nooit gezien hebt, en de Poolse grens. We gaan op ontdekkingsreis langs inspirerende alternatieve, duurzame initiatieven, zowel in de stad als op het platteland.
Geloof ons, het wordt eerste klas!

In Berlijn bezoeken we inspirerende initiatieven rond duurzaam leven en gaan de uitdaging aan om dit te vertalen naar ons dagelijks leven. We gaan met verschillende culturen op zoek naar onze gelijkenissen en verschillenNa 4 dagen Berlijn stappen we opnieuw de trein op, deze keer richting Polen: halte Küstringer Vorland. We kamperen hier 4 dagen en ontdekken welke duurzame oplossingen de natuur ons kan bieden! Samen gaan we aan de slag en werken we een documentaire uit om de wijde wereld in te sturen.


Het wordt een interculturele uitwisseling met impact!

Praktisch

Van 5 tot 13 augustus stappen we ‘on the train to sustainability’. Verwacht je aan interessante en interculturele activiteiten, workshops en uitstapjes.

Dit project wordt gesubsidieerd door het Youth in Action programma van Erasmus+. Dat betekent dat je enkel een participation fee van € 185 betaalt. De onkosten van vervoer, accommodatie, verblijf en activiteiten worden volledig gedekt door de Europese subsidies en zijn dus inbegrepen.

De plaatsen zijn beperkt, dus twijfel niet lang om je aan te melden en in te schrijven.
Elk land neemt deel met 7 jongeren en 1 groepsbegeleider. Ben je nog geen lid? Je kan lid worden bij inschrijving.

Tijdens het project spreken we Engels met elkaar. Het is geen vereiste om vloeiend Engels te spreken. De groepsbegeleiders zijn er om jou te helpen en te vertalen indien nodig.

Voorwaarden

Dit project is voor jongeren van 18 tot en met 30 jaar. Je hebt interesse in een weekje vol avontuur en interculturele uitwisseling. Plezier en fun gaan gepaard met interessante (culturele) leerervaringen over jezelf en anderen. De bereidheid tot reflectie over jezelf en de thema's is een must. Het is meer dan een weekje vakantie. Je krijgt de kans om heel wat kennis, vaardigheden en inzichten te verwerven tijdens groepsopdrachten en spelen.
Je ontvangt een Youthpass aan het einde van het project.

Vertrekvergadering

Enkele weken voor het project start, plannen we een vertrekvergadering. Daar krijg je alle praktische info en leer je de Belgische groep alvast kennen. Je krijgt de kans om het project volledig mee vorm te geven. We bereiden samen enkele activiteiten voor. Jouw inbreng en participatie verrijken het project.
We nemen uitgebreid de tijd om onszelf voor te bereiden op deze interculturele uitwisseling aan de hand van een workshop.

Bagage

Bijkomende informatie over bagage krijg je op de vertrekvergadering.
Volgende lijst is alvast richtinggevend:

 • dagrugzak
 • zomerkledij
 • warme pull, fleece of een dekentje
 • lichte regenjas
 • zwemgerief
 • slaapzak en slaapmatje
 • zaklamp
 • bord, bestek en beker
 • comfortabele lichte stapschoenen
 • bescherming tegen de zon: pet, sjaaltje, zonnecrème, bril…

On the train to sustainability is mogelijk gemaakt met de steun van het Erasmus+programma van de Europese Unie

Lukt het je niet om deze activiteit in 1 keer te betalen? Heb je niet het nodige materiaal?

Contacteer ons op info@karavaan.be en we zoeken samen naar een oplossing.Bekijk hier alles over Karavaan in tijden van Corona en onze maatregelen.


Annuleringsvoorwaarden

Indien je alsnog niet aanwezig kan zijn op een van onze activiteiten en je wenst te annuleren; dan gelden volgende voorwaarden:

 • Op 1 juli boeken we de treintickets. Eens deze geboekt zijn, krijg je enkel je inschrijvingsgeld terug als je een annulatieverzekering hebt. Dan zijn immers reservaties gemaakt.
 • Indien je voor 1 juli annuleert, dan wordt 80% van het inschrijvingsgeld teruggestort. We houden een administratieve kost in van 20%, met een minimum van 5 euro voor gemaakte reservatie- en organisatiekosten.
 • Indien Karavaan de activiteit dient te annuleren, krijg je het volledige inschrijvingsgeld terugbetaald.
Deelnemers kunnen vrijblijvend een annulatieverzekering nemen.

Contact informatie

Contactpersoon: Jannes Hellemans