vrijdag 6 september 2019 - zondag 15 september 2019

Locatie: Senegal

Prijs: € 2009*

Minimum 9 Deelnemers , Maximum 9 Deelnemers
Voor jongeren (-31j)
Volzet

Ter info: inschrijven voor een activiteit doe je via onze database ‘Gloria’. Zodra je op de knop inschrijven klikt, kom je op onze database terecht. Meld je aan of registreer je, pas dan kan je inschrijven.

Inschrijven

Ben jij tussen 18 en 30jaar en open en avontuurlijk ingesteld? Deze reis is toegankelijk voor jongeren met en zonder licht fysieke beperking. We helpen elkaar waar nodig maar verwachten een zekere zelfstandigheid van elke deelnemer.

Praktisch

Na het Midden-Oosten & Zuid-Oost Azië, gaan we Karavanen in l’Afrique, meer bepaald Senegal. Een ideaal land als je voor de eerste keer de Afrikaanse spirit wil proeven of buiten Europa wil reizen. Deze reis is iets voor jou als je interesse hebt in de geschiedenis van Afrika, houdt van intens contact met de locals en véél couleur locale. We verkennen per boot, met paard & kar of op de hobbelige wegen met het busje de fauna & flora die het land te bieden heeft. We zien de vissers met hun vangst toekomen op het strand en ook een sessie Djembé of het bezoek aan een sociaal project behoren tot de mogelijkheden.

Deze reis is veeleisend voor het lichaam. Dat betekent dat je mentaal en fysiek in orde moet zijn en dat je weinig tot geen hulp nodig hebt bij dagdagelijkse activiteiten. Deelnemers ondersteunen elkaar om er voor iedereen een geweldig avontuur van te maken

Reisvoorstel

Van 6 tot en met 15 september 2019

Dag 1 - 3: (Van Brussel naar) Dakar: Yoff, Ile Goree en Ile Ngor

Senegal, is het land van de Teranga (gastvrijheid) en dat merken we meteen bij aankomst op de (gloednieuwe) luchthaven van Blaise Diagne. Onze lokale gids brengt ons naar het ViaVia Joker Reiscafé in Dakar. Hier starten we onze reis met een basiscursus Wolof. De ideale manier om tijdens de reis contact te leggen met de lokale bevolking. We brengen dit al onmiddellijk in de praktijk terwijl we samen met enkele vrouwen de nationale schotel, Cheb-bu-jen prepareren. En dan eten zoals de Senegalezen… zonder mes en vork, plezier gegarandeerd!

Met het openbaar vervoer - al een avontuur op zich – trekken we naar het stadscentrum. We bezoeken de Marché Sandaga, één van de meest bekende markten van Dakar, het presidentiële paleis, de kathedraal en de Place de l‘Independance. Ook een bezoek aan het pittoreske eiland Gorée mag niet ontbreken. Hier maken we kennis met een duister hoofdstuk uit de Senegalese geschiedenis. Van hieruit werden in de koloniale tijd honderden zwarten als slaven naar de Nieuwe Wereld verscheept. Een moment om stil van te worden…

Dag 4: Lac Rose & Mbour

Tijd om de hoofdstad achter ons te laten en over de hobbelige wegen rijden we noordwaarts, richting Lac Rose. We ondervinden er aan de lijve hoe makkelijk het is om te blijven drijven in het zoute water van het meer. De ruimere regio verkennen we onder meer te paard en ook een tussenstop aan de haven Mbour mag niet niet ontbreken.

Dag 5 - 6: Palmarin Siné Saloum

Een volgende stop is de groene delta van Siné Saloum. Deze delta waar de 2 rivieren Sine en Saloum samenkomen is één van de mooiste regio’s van Senegal en bestaat uit duizenden eilandjes, kleine rivierarmen, zandbanken en mangrovebossen. Het is de verblijfplaats van honderden vogels, vissen en apen. We bezoeken de omliggende, typische (vissers)dorpen en eilanden. De prauw- of kajaktochten doorheen de bolonges met zicht op lokale vissers, sierlijke vogels en de prachtige mangrovebossen vormen enkele hoogtepunten van de reis. Ook een ritje te paard en kar tussen de velden of langs de zoutvlakten van Palmarin is zeker een ervaring. Waar het kan, bezoeken we lokale projecten, zoals bijvoorbeeld een dispensarium of enkele schooltjes. Misschien worden we zelfs uitgenodigd voor een Serrere-avond vol lokale dans en muziek.

Dag 7: Yayeme & Joal Fadiouth

In Yayeme bezoeken we een Belgisch, sociaal project dat werkt rond duurzame landbouw en veeteelt. Joal Fadouth, het spierwitte schelpeneiland, bereiken we door het oversteken van een 800m lange voetgangersbrug. We wandelen rond op het unieke eiland dat volledig uit schelpen bestaat en genieten er van de rust en de ruimte. Onderweg maken we nog een tussenstop in Warang en proeven we van de lokale likeur.

Dag 8 - 10: Toubab Dialaw - Brussel

Onze laatste dagen in Senegal brengen we door aan de kust. We genieten van heerlijke verse vis, kopen nog enkele souvenirs op de artisanale markt, relaxen op het strand en op het ritme van de djembés leven we ons nog een laatste keer uit.

Kenmerken

Deze reis gaat enkel door indien we negen deelnemers hebben. We mikken op deze verdeling:

 • 3 deelnemers (18 tot en met 30 jaar) met een beperking, 2 manuele rolstoelplaatsen
 • 6 deelnemers (18 tot en met 30 jaar) zonder beperking
Door het warme, regenachtige klimaat vereist deze reis een goede lichamelijke en mentale conditie. We zijn voor deze reis op zoek naar avonturiers die geen schrik hebben om af en toe een hindernis te overwinnen en mee creatief na te denken. Samen overwinnen we barrières.


* Basisprijs: € 1599

 • Lijnvluchten Brussel – Dakar en terug
 • Vooraf betaalde luchthaventaksen
 • Karavaan-lidkaart
 • Welkomstdiner in Via Via Joker Reiscafé Dakar
 • 2 nachten in Via Via Joker Reiscafé Dakar
 • Transfer luchthaven- Via Via Joker Reiscafé bij aankomst
 • Organisatiekosten
 • De diensten van een Karavaan-reisbegeleider
 • KBC reisbijstand: 1 % korting op de basisprijs indien je deze verzekering niet neemt. Let op: een reisbijstandsverzekering is wel verplicht om deel te nemen aan deze reis.

Raming budget uitgaven ter plaatse: € 410

Kostenraming voor logies, plaatselijk transport, luchthaventaksen ter plaatse, toegangsgelden en maaltijden. Dranken en persoonlijke uitgaven zijn niet inbegrepen.

Totaalprijs: € 2009

Optionele extra’s

 • Vrijwillige bijdrage GreenSeat om jouw aandeel van de CO²-uitstoot van jouw vlucht te compenseren: € 12
 • KBC bagage- en annulatieverzekering: 4,4% van de basisprijs

Reisdocumenten

Internationale reispas die nog 6 maanden geldig is na vertrek uit Senegal.

Inschrijven

Vul het online formulier in. Wij contacteren jou telefonisch om je inschrijving verder af te werken. Indien je ten laatste voor 31 januari je aanmeldt en je inschrijving afrondt in februari, ontvang je het Joker-vroegboekcadeau. In 2019 is dat een verrassingspakket met handige reisgadgets t.w.v. 110 euro.

Partners

Hannibal is een initiatief van JKVG vzw, een organisatie van jongeren met en zonder beperking uit heel Vlaanderen. Meer dan 250 vrijwilligers en 3 stafmedewerkers zetten zich vol goesting in om kinderen en jongeren met een beperking een fijne vakantie te bezorgen.

De Katholieke Vereniging Gehandicapten is een vereniging voor personen met een handicap en hun omgeving, die gedragen wordt door vrijwilligers en beroepskrachten met en zonder handicap. Hun doel is het bouwen aan een toegankelijke en inclusieve samenleving.

Karavaan is er voor iedereen die graag vreemdgaat: we houden ons bezig met duurzaam reizen, leiden reisbegeleiders op, begeleiden avontuurlijke groepsreizen van Joker en Go-26 en organiseren dichter bij huis het hele jaar door minitrips, (inter) culturele en ontspannende activiteiten.

Joker is een duurzame reisorganisatie die wereldwijd avontuurlijke groepsreizen aanbiedt

Contact informatie

Organisator: HANNIBAL, KVG, JOKER & KARAVAAN
Contactpersoon: Carla Borgmans