woensdag 13 april 2022, 14:00 - zondag 17 april 2022, 15:00

Locatie: Florenville

Prijs: € 178

Inschrijven tot: 1 april 2022

Minimum 6 Deelnemers , Maximum 15 Deelnemers
Voor jongeren (-31j)
Beschikbaar

Ter info: inschrijven voor een activiteit doe je via onze database ‘Gloria’. Zodra je op de knop inschrijven klikt, kom je op onze database terecht. Meld je aan of registreer je, pas dan kan je inschrijven.

Inschrijven

Te voet en per kayak, volgen we al slingerend de GR 16 langs de Semois. Volgens velen de mooiste wandelroute van België. Normaal wandel je deze GR in 9 etappes, maar in deze minitrip gaan we 3 dagen stappen en één dag kayakken.

Het pad loopt langs meanders en biedt spectaculaire uitzichtpunten, zoals de fameuze belvédère van Botassart. Een golvend traject met soms een uitdagend klimmetje middenin de Ardennen. Op het einde staat het bekende uitzicht van Rochehaut te wachten. Heerlijk.

Een 5-daagse wandeltrip met kamperen, prachtige uitzichten, waanzinnig Belgische natuur en geweldig gezelschap? Klinkt als muziek in de oren toch?

Praktisch

Praktisch:

We wandelen max. 25 km per dag. Tijdens de wandeltochten draag je je eigen matje, slaapzak, eten en persoonlijke spullen en per twee personen een tent. Je slaapt per twee in een tent.

Dagprogramma:

Op woensdag spreken we om 14u00 af aan het station van Florenville. Wil je graag samen met ons treinen? We nemen in Brussel Noord de trein om 9u44 richting Florenville. Een week voor vertrek krijg je nog een infomailtje met alle praktische informatie. Van het station in Florenville starten we onze wandeltrip en gaan we 9km richting onze eerste camping. We wandelen vandaag door het mooie centrum van Florenville. Op de camping zetten we onze tenten op, koken we onze eerste maaltijd en leren we elkaar kennen!

Donderdag volgen we Semois. Rugzak aan en wandelen maar. We maken vandaag een mooie wandeling van 25km. Op dit kronkelend traject passeren we prachtige wilde oevers van de Semois.

Op vrijdag geen wandeldag, maar een kajakdag. We huren kajaks bij onze camping en gaan het water op richting Bouillon. We ontdekken de Semois van heel dichtbij en kunnen we de omgeving vanuit ander perspectief bewonderen.

Zaterdag maken we deze wandeling van 22km en is misschien wel de koninginnenrit van de GR16. Sommigen zeggen één van de spectaculairste wandelingen die je in België kan maken. Vandaag zullen we heel wat omhoog en naar beneden gaan.

Op zondag ruimen we onze tenten op en gaan richting huiswaarts. Maar niet zonder een tof spel gespeeld te hebben! We komen in de namiddag na een treinrit weer zen thuis.

Inbegrepen in de prijs:

 • 4 overnachtingen op de campings
 • Maaltijden (behalve het middageten 13/04 en avondeten 17/04)
 • Kampeermateriaal
 • Dagtocht met kajak
 • Kennismaken met stevige wandeltochten mét grote rugzak en kamperen.
 • Begeleiding van twee Karavaanbegeleiders

Niet inbegrepen:

 • Vervoer heen en terug

Mee te nemen:

 • Goede grote rugzak (60l+)
 • Matje
 • Slaapzak
 • Wandelkleding (voorspellen ze regen? Voorzie dan zeker een regenjas)
 • Ingelopen wandelschoenen
 • Slippers
 • Toiletgerief
 • Gamel/bord, bestek, keukenhanddoek, brooddoos/brooddozen, drinkbussen, drinkbeker
 • EHBO-set (blarenpleisters!)
 • Een budget voor een drankje onderweg op een gezellig terrasje
 • MondmaskerWanneer we tijdens een activiteit ergens iets gaan drinken of eten zullen we het Covid Safe Ticket (CST) moeten tonen. Je bent zelf verantwoordelijk om dit in orde te brengen.

Lukt het je niet om deze activiteit in 1 keer te betalen? Heb je niet het nodige materiaal?

Contacteer ons op info@karavaan.be en we zoeken samen naar een oplossing.
Bekijk hier alles over Karavaan in tijden van Corona en onze maatregelen.

Annuleringsvoorwaarden

Bij versturen van het inschrijvingsformulier verklaart de deelnemer zich akkoord met deze voorwaarden.

1. De Karavaan minitrips zijn een aanbod voor Karavaan-leden. Deelnemers moeten lid zijn van Karavaan tijdens de minitrip.

2. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen de verkoopsprijs, budget en persoonlijke uitgaven. De verkoopsprijs omvat de vaste kosten (bvb. overnachting en hoofdactiviteit) en geldt als inschrijvingsprijs. Het (richt)budget dient om andere voorziene kosten ter plaatse te dekken (bvb. Maaltijden of activiteiten), en wordt door de deelnemer zelf voorzien. Drankconsumptie en extra’s vallen, tenzij anders aangegeven, steeds onder persoonlijke uitgaven.

3. Tenzij expliciet vermeld voorziet Karavaan geen transport naar de bestemming. Deelnemers zorgen zelf voor vervoer. Karavaan stimuleert carpooling en bemiddelt hiervoor.

4. Inschrijven gebeurt via een online-inschrijvingsformulier op www.karavaan.be. Na het versturen van een ingevuld formulier ontvangt men een mail met betalingsinstructies.

5. Een inschrijving is pas geldig na ontvangst van een gepaste betaling.

6. Karavaan kan annuleren – behoudens overmacht – ten laatste 1 week voor vertrekdatum. Bij annulatie door Karavaan wordt de inschrijving volledig en kosteloos terugbetaald. Karavaan annuleert als er 1 week voor vertrek minder dan 5 betaalde inschrijvingen zijn.

7. Deelnemers kunnen annuleren ten laatste 10 kalenderdagen voor vertrek. Indien dit ruim op voorhand is (1 maand voor vertrek) wordt het inschrijvingsgeld volledig terugbetaald behoudens een administratieve kost van € 5. Annuleer je minder dan een maand, maar meer dan 10 kalenderdagen op voorhand, wordt 20% annulatiekost gerekend op de verkoopsprijs met een minimum van € 5 voor administratieve kost voor de reeds gemaakte reservatie- en organisatiekosten.

8. Annulatie door de deelnemer minder dan 10 dagen voor vertrek is niet mogelijk. Hij kan wel zelf kosteloos een andere deelnemer voorstellen op voorwaarde dat die lid is.

9. Bij afwezigheid zonder annulatie of bericht vóór vertrek wordt het inschrijvingsgeld niet terugbetaald.

10. Deelnemers genieten, als Karavaan-lid, een verzekering bij burgerlijke aansprakelijkheid en lichamelijke ongevallen. Gedetailleerde voorwaarden worden op eenvoudig verzoek bezorgd.

11. In de verkoopsprijs is geen reisbijstands-, annulatie- of bagageverzekering inbegrepen.

Contact informatie

Contactpersoon: Sarah Goris