woensdag 27 november 2019, 19:00 - vrijdag 29 november 2019, 16:00

Locatie: Luik en Bergen

Prijs: € 170

Inschrijven tot: 20 november 2020

Minimum 6 Deelnemers , Maximum 12 Deelnemers
Voor jongeren (-31j)
Beschikbaar

Ter info: inschrijven voor een activiteit doe je via onze database ‘Gloria’. Zodra je op de knop inschrijven klikt, kom je op onze database terecht. Meld je aan of registreer je, pas dan kan je inschrijven.

Inschrijven

Maak kennis met enkele Waalse provinciesteden en ga op citytrip over onze taalgrens!

Praktisch

We gaan zo vaak op citytrip, maar ooit als eens willen city hoppen dicht bij huis? Hoe mooi zijn onze Waalse provinciesteden? We kijken samen eens over de taalgrens.

In 2015 werd Bergen uitgekozen tot Europese Culturele Hoofdstad en in Luik, ook wel ‘La Cité Ardente’, kan je naast heerlijke wafels eten ook de 374 trappen gaan tellen van de Montagne de Bueren. Reden genoeg om deze twee Waalse pareltjes tijdens een dynamische citytrip te verkennen! We nemen de tijd om de culturele hoogtepunten op een aangename en soms originele manier te ontdekken!

Praktisch:

Op vrijdag spreken we af in het station van Luik. Daar worden we al meteen verwend met moois. Het station is ontworpen door een Catalaans architect en samen met het Centraal station één van de paradepaardjes van de NMBS. We installeren ons in een Luikse hostel en leren elkaar en de stad kennen.

Op zaterdag gaan we op citytrip in Luik. We gaan te voet op pad en ontdekken het veelzijdige Luik. Nadat we de must-see's gedaan hebben, gaan we voor wat actie! maar gaan ook actief de stad leren kennen met een stadsspel. Hou je maar klaar voor wat actie! Tijdens dit stadsspel leren we Luik op een interactieve manier kennen. In de late namiddag nemen we de trein naar Bergen, maar die Luikse wafel moeten we eerst toch opsmikkelen. We installeren ons in het hostel en gaan lekker uit eten.

Op zondag gooien we het over een andere boeg! Bergen heeft enorm veel te bieden! We bezoeken het Mundaneum, ook wel het internet van papier genoemd en heeft een verzameling van zo'n zes kilometer papier. Daarna is het tijd voor wat actie met een scherminitiatie. Na een afsluitend drankje ronden we rond 16u af.

Inbegrepen in de prijs:

 • 2 overnachtingen in hostel + ontbijt,
 • alle activiteiten (stadsspel & scherminitiatie op zondag & stadswandeling + lekkers)
 • museumbezoek (Mundaneum)
 • avondeten op zaterdag (lokale keuken).
 • Treinticket naar Bergen

Niet inbegrepen:

 • vervoer heen en terug
 • Middageten
 • persoonlijke uitgaven

Mee te nemen:

 • Kleding voor 2 dagen
 • Goede stapschoenen
 • Toiletgerief
 • Budget voor middageten en drankjes

Bekijk hier alles over Karavaan in tijden van Corona en onze maatregelen!

Alle activiteiten en hun programma zijn onder voorbehoud. Er wordt steeds nagegaan of de activiteiten volgens de op dat moment geldende maatregelen tegen de verspreiding van het Corona-virus kunnen doorgaan. Indien dit niet mogelijk is, zal er een vervangende activiteit worden voorzien of valt de activiteit weg. Valt deze activiteit weg? Dan krijg je het inschrijvingsgeld terugbetaald.


Lukt het je niet om deze activiteit in 1 keer te betalen? Dan zoeken we samen naar een oplossing. Contacteer ons op info@karavaan.be.

Annuleringsvoorwaarden

Bij versturen van het inschrijvingsformulier verklaart de deelnemer zich akkoord met deze voorwaarden.

1. De Karavaan minitrips zijn een aanbod voor Karavaan-leden. Deelnemers moeten lid zijn van Karavaan tijdens de minitrip.

2. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen de verkoopsprijs, budget en persoonlijke uitgaven. De verkoopsprijs omvat de vaste kosten (bvb. overnachting en hoofdactiviteit) en geldt als inschrijvingsprijs. Het (richt)budget dient om andere voorziene kosten ter plaatse te dekken (bvb. Maaltijden of activiteiten), en wordt door de deelnemer zelf voorzien. Drankconsumptie en extra’s vallen, tenzij anders aangegeven, steeds onder persoonlijke uitgaven.

3. Tenzij expliciet vermeld voorziet Karavaan geen transport naar de bestemming. Deelnemers zorgen zelf voor vervoer. Karavaan stimuleert carpooling en bemiddelt hiervoor.

4. Inschrijven gebeurt via een online-inschrijvingsformulier op www.karavaan.be. Na het versturen van een ingevuld formulier ontvangt men een mail met betalingsinstructies.

5. Een inschrijving is pas geldig na ontvangst van een gepaste betaling.

6. Karavaan kan annuleren – behoudens overmacht – ten laatste 1 week voor vertrekdatum. Bij annulatie door Karavaan wordt de inschrijving volledig en kosteloos terugbetaald. Karavaan annuleert als er 1 week voor vertrek minder dan 5 betaalde inschrijvingen zijn.

7. Deelnemers kunnen annuleren ten laatste 10 kalenderdagen voor vertrek. Indien dit ruim op voorhand is (1 maand voor vertrek) wordt het inschrijvingsgeld volledig terugbetaald behoudens een administratieve kost van € 5. Annuleer je minder dan een maand, maar meer dan 10 kalenderdagen op voorhand, wordt 20% annulatiekost gerekend op de verkoopsprijs met een minimum van € 5 voor administratieve kost voor de reeds gemaakte reservatie- en organisatiekosten.

8. Annulatie door de deelnemer minder dan 10 dagen voor vertrek is niet mogelijk. Hij kan wel zelf kosteloos een andere deelnemer voorstellen op voorwaarde dat die lid is.

9. Bij afwezigheid zonder annulatie of bericht vóór vertrek wordt het inschrijvingsgeld niet terugbetaald.

10. Deelnemers genieten, als Karavaan-lid, een verzekering bij burgerlijke aansprakelijkheid en lichamelijke ongevallen. Gedetailleerde voorwaarden worden op eenvoudig verzoek bezorgd.

11. In de verkoopsprijs is geen reisbijstands-, annulatie- of bagageverzekering inbegrepen.

Contact informatie

Contactpersoon: Sarah Goris