zaterdag 19 maart 2022, 09:00 - zondag 20 maart 2022, 16:00

Locatie: Sint-Joris-Weert

Prijs: € 120

Inschrijven tot: 11 maart 2022

Minimum 8 Deelnemers , Maximum 12 Deelnemers
Voor jongeren (-31j)
Beschikbaar

Ter info: inschrijven voor een activiteit doe je via onze database ‘Gloria’. Zodra je op de knop inschrijven klikt, kom je op onze database terecht. Meld je aan of registreer je, pas dan kan je inschrijven.

Inschrijven

Heb jij ook altijd al eens Bear Grylls willen zijn? Wil jij meer te weten komen over de natuur om je heen? Dan is dit bushcraftweekend het perfect outdoorweekend voor je.

Praktisch

Bushcraft is het langdurig overleven in de natuur omdat je daarvoor gekozen hebt. Je probeert het zo comfortabel mogelijk te maken met natuurlijke middelen.

Het Bushcraft Basis Weekend dat we jullie aanbieden is een introductie tot het leven in en met de natuur. Je leert primitief vuur maken, eetbare planten herkennen, verschillende sheltertechnieken en koken op kampvuur.

Na twee dagen kijk je op een heel andere manier naar je omgeving en ga je naar huis met een rugzak vol nuttige vaardigheden en kennis voor je volgende avontuurlijke reis!

Praktisch:

Op zaterdag komen we om 9u allemaal samen op onze kampeerplek in Sint-Joris-Weert. We hebben een volle planning, want er moet heel wat gebeuren om van de natuur te kunnen leven. We starten met een workshop sheltertechnieken en bouwen zo ons kamp op. Daarna leren we vuur maken en bereiden we onze lunch. In de namiddag gaan we op ontdekkingstocht naar eetbare planten. Deze kunnen we 's avonds gebruiken voor dat lekker avondmaal dat we zelf maken op het zelf aangestoken kampvuur. Lekker nakeuvelen aan het kampvuur en we gaan de nacht tegemoet in ons kamp.

Zondag ontbijten we samen en starten we meteen met oriëntatietechnieken. Deze zetten we meteen om tijdens een stevige wandeltocht. 's Middags maken we een lekkere brunch op het kampvuur uiteraard. We krijgen nog extra vuurtechnieken en beginnen helaas al aan onze afbraak van het kamp. Om 16u00 staan we weer gepakt en gezakt in de propere natuur om huiswaarts te keren.

Inbegrepen in de prijs:

 • Verblijf op kampeergrond in tenten met sanitair en douche
 • Avondmaal op zaterdag en ontbijt + lunch op zondag
 • Koffie, thee, water
 • Alle materialen voor de verschillende workshops (zoals magnesiumsticks, vuurslag, vuursteen, tondel, kompassen, specifiek kaartmateriaal, vuurschalen, Dutch Ovens, driepoten, roosters, brandhout, shelterzeilen, touwen, …)
 • Workshops gegeven door Fagus Outdoor
 • organisatie van het kampeerweekend door Karavaanbegeleider

Niet inbegrepen:

 • vervoer heen en terug (we voorzien een link om te carpoolen + mogelijkheid om met openbaar vervoer te komen)
 • extra drankjes
 • persoonlijke uitgaven

Mee te nemen:

 • Kampeergerief: slaapzak en matje
 • Bord, bestek, beker, drinkbus
 • Kledij aangepast aan het weer (twee dagen buiten)
 • Wandelschoenen
 • Zakmes, zaklamp, notitieboekje + balpen
 • Eventueel kompas
 • Toiletgerief
 • Je kan aan het kampvuur ook Hopperbier drinken, dat betaal je ter plaatse. In dat geval neem je dus ook wat zakgeld mee.

Bekijk hier alles over Karavaan in tijden van Corona en onze maatregelen!


Lukt het je niet om deze activiteit in 1 keer te betalen? Dan zoeken we samen naar een oplossing. Contacteer ons op info@karavaan.be.

Annuleringsvoorwaarden

Bij versturen van het inschrijvingsformulier verklaart de deelnemer zich akkoord met deze voorwaarden.

1. De Karavaan minitrips zijn een aanbod voor Karavaan-leden. Deelnemers moeten lid zijn van Karavaan tijdens de minitrip.

2. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen de verkoopsprijs, budget en persoonlijke uitgaven. De verkoopsprijs omvat de vaste kosten (bvb. overnachting en hoofdactiviteit) en geldt als inschrijvingsprijs. Het (richt)budget dient om andere voorziene kosten ter plaatse te dekken (bvb. Maaltijden of activiteiten), en wordt door de deelnemer zelf voorzien. Drankconsumptie en extra’s vallen, tenzij anders aangegeven, steeds onder persoonlijke uitgaven.

3. Tenzij expliciet vermeld voorziet Karavaan geen transport naar de bestemming. Deelnemers zorgen zelf voor vervoer. Karavaan stimuleert carpooling en bemiddelt hiervoor.

4. Inschrijven gebeurt via een online-inschrijvingsformulier op www.karavaan.be. Na het versturen van een ingevuld formulier ontvangt men een mail met betalingsinstructies.

5. Een inschrijving is pas geldig na ontvangst van een gepaste betaling.

6. Karavaan kan annuleren – behoudens overmacht – ten laatste 1 week voor vertrekdatum. Bij annulatie door Karavaan wordt de inschrijving volledig en kosteloos terugbetaald. Karavaan annuleert als er 1 week voor vertrek minder dan 5 betaalde inschrijvingen zijn.

7. Deelnemers kunnen annuleren ten laatste 10 kalenderdagen voor vertrek. Indien dit ruim op voorhand is (1 maand voor vertrek) wordt het inschrijvingsgeld volledig terugbetaald behoudens een administratieve kost van € 5. Annuleer je minder dan een maand, maar meer dan 10 kalenderdagen op voorhand, wordt 20% annulatiekost gerekend op de verkoopsprijs met een minimum van € 5 voor administratieve kost voor de reeds gemaakte reservatie- en organisatiekosten.

8. Annulatie door de deelnemer minder dan 10 dagen voor vertrek is niet mogelijk. Hij kan wel zelf kosteloos een andere deelnemer voorstellen op voorwaarde dat die lid is.

9. Bij afwezigheid zonder annulatie of bericht vóór vertrek wordt het inschrijvingsgeld niet terugbetaald.

10. Deelnemers genieten, als Karavaan-lid, een verzekering bij burgerlijke aansprakelijkheid en lichamelijke ongevallen. Gedetailleerde voorwaarden worden op eenvoudig verzoek bezorgd.

11. In de verkoopsprijs is geen reisbijstands-, annulatie- of bagageverzekering inbegrepen.

Contact informatie

Contactpersoon: Sarah Goris