Reisdata

Van 8 tot en met 23 september 2018

Reisvoorstel

Dag 1 – 3: Bangkok & Ayutthaya

We komen aan in het bruisende Bangkok. Het machtige verleden van Thailand is volop te bewonderen in de ruïnes en elegante tempels die in overvloed aanwezig zijn. Met een boottaxi varen we over de wijde Chao Prayarivier en smullen langs de oevers van een heerlijk openluchtbuffet.

Met de trein sporen we richting de oude hoofdstad van het Koninkrijk, Ayutthaya, dat door Unesco als werelderfgoed is erkend. Met de fiets of in een aangepast vervoersmiddel rijden we tussen de oude tempelruïnes. Dit geeft ons een kijk op hoe dit rijk er ooit zou hebben uitgezien.

Dag 4 – 7: De Jungle in Chiang Mai

Chiang Mai is een gezellige stad in het noorden van Thailand. We wandelen langs prachtige tempels en leren er de boeddhistische cultuur kennen via een interessant gesprek met een monnik. Tijdens een Thaise kookcursus maken we een heerlijk avondmaal van verschillende curries. We laten onze vermoeide spieren masseren en snuisteren door de sfeervolle Chiang Mai Night Market.

Vanuit Chiang Mai verkennen we de jungle in het noorden. We trekken naar een kamp waar olifanten in hun natuurlijke omgeving opgevangen worden. We gaan met ze op wandel of baden mee met deze majesteuze dieren.

Dag 8 – 9: Avontuur in Bangkok

Na onze avonturen in het noorden sporen we terug naar Bangkok waar we de derde etappe van onze reis aanvangen. Met de longtailboot en fiets verkennen we de groene buitenwijken langs houten paalwoningen, smalle steegjes, winkels en markten. We proeven van de sfeer van het gewone leven. We dwalen rond in één van de hypermoderne winkelcentra. ‘s Avonds duiken we het nachtleven in en tonen we het beste van onszelf in een karaokebar.

Dag 10 – 13: Genieten op het paradijselijk eiland Koh Phangan

Na een dagje reizen naar het zuiden is het tijd voor zon, zee en zand! We trekken naar parelwitte palmstranden voor enkele dagen heerlijk ontspannen. In het warme heldere water spotten we bij het snorkelen talrijke kleurrijke vissoorten. Wie wil kan duiken (niet inbegrepen).

Dag 14 – 16: Bangkok – Terugvlucht

We keren terug naar Bangkok, waar we nog de laatste souvenirs kopen voordat we weer naar huis vliegen.

Kenmerken

Min.7 / max. 9 deelnemers

Door het warme, vochtige klimaat vereist deze reis een goede lichamelijke en mentale conditie. We zijn voor deze reis op zoek naar avonturiers die geen schrik hebben om af en toe een hindernis te overwinnen en mee creatief na te denken. De toegankelijkheid in Thailand staat nog in zijn kinderschoenen. De bevolking zal er echter steeds voor zorgen dat jij je welkom voelt en als gast niets tekort komt.

Basisprijs: € 1485

 • Lijnvluchten Brussel – Bangkok en terug
 • Nachttreinen
 • Voorafbetaalde luchthaventaksen
 • Karavaanlidmaatschap
 • Organisatiekosten
 • De diensten van een Karavaan-reisbegeleider
 • KBC-reisbijstand: 1% korting op de basisprijs indien je deze verzekering niet neemt. Let op: een reisbijstandsverzekering is wel verplicht om deel te nemen aan deze reis.

Raming budget uitgaven ter plaatse: 28500 THB

(€739 op 7/12/17)

Kostenraming voor logies, plaatselijk transport, luchthaventaksen ter plaatse, toegangsgelden en maaltijden. Dranken en persoonlijke uitgaven zijn niet inbegrepen.

Totaalprijs: € 2224

(Op 7/12/17)

Dranken en persoonlijke uitgaven zijn niet inbegrepen.

Optionele extra’s

 • Vrijwillige bijdrage GreenSeat om jouw aandeel van de CO²-uitstoot van jouw vlucht te compenseren: € 12
 • KBC bagage- en annulatieverzekering: 4,4% van de basisprijs

Reisdocumenten

Internationale reispas die nog 6 maanden geldig is op de dag van aankomst in Thailand

Inschrijven

Vul het online invulformulier in. Wij contacteren jou telefonisch om je inschrijving verder af te werken.


Meer informatie

Bel naar Carla Borgmans van Karavaan vzw op 015 407 580

Partners

 • Hannibal is een initiatief van JKVG vzw, een organisatie van jongeren met en zonder beperking uit heel Vlaanderen. Meer dan 250 vrijwilligers en 4 stafmedewerkers zetten zich vol goesting in om kinderen en jongeren met een beperking een fijne vakantie te bezorgen.
 • De Katholieke Vereniging Gehandicapten is een vereniging voor personen met een handicap en hun omgeving, die gedragen wordt door vrijwilligers en beroepskrachten met en zonder handicap. Hun doel is het bouwen aan een toegankelijke en inclusieve samenleving.
 • Karavaan is er voor iedereen die graag vreemd gaat: we houden ons bezig met duurzaam reizen, leiden reisbegeleiders op, begeleiden avontuurlijke groepsreizen van Joker en Go-26 en organiseren dichter bij huis het hele jaar door minitrips, (inter) culturele en ontspannende activiteiten.
 • Joker is een duurzame reisorganisatie die wereldwijd avontuurlijke groepsreizen aanbiedt.

Lees meer over het realiseren van reizen met een bijzondere doelgroep of een inclusieve groep.