Reisdata

Van 2 tot en met 13 september 2017

Reisvoorstel

Dag 1 - 3: Amman en het noorden

In Amman worden we meteen ondergedompeld in de Arabische wereld waar oude tradities uit het Midden-Oosten en de moderne Westerse cultuur perfect met elkaar verweven zijn. Deze stad, gebouwd op 7 heuvels, ademt een heel speciale sfeer uit. Amman is ook onze uitvalsbasis voor een bezoek aan Jerash, een indrukwekkende site uit de Romeinse periode en het bosrijke Ajloun.

Dag 4 - 5: Cultuur in Madaba - drijven op de Dode Zee

We bezoeken Mount Nebo, een religieuze trekpleister voor zowel Joden, Christenen als Moslims. Volgens de bijbel is dit de plaats waar Mozes uitkeek over het beloofde land vlak voor hij stierf. Ook heeft de stad Madaba enkele goed bewaarde mozaïeken.

Voordat we naar Petra vertrekken brengen we een dagje door aan de Dode Zee. Aan het hoge mineraalgehalte in dit meer, een van de zoutste ter wereld, worden allemaal gezondheidswonderen toegeschreven. Nog beter voor je lichaam is je insmeren met modder uit de Dode Zee, dat belooft voor leuke foto’s!

Dag 6 – 7: Petra, de woestijnstad van de Nabateeërs

Het absolute hoogtepunt is het fabelachtig mooie Petra, herontdekt in 1822. Dit mysterieuze pareltje, ooit de hoofdstad van de dynastie van de Nabateeërs, is volledig uit rozerode rotsen gehouwen. Een nauwe kloof brengt ons tot de schatkamer van de Farao. We dwalen rond tussen de enorme rotsgevels, tempels, offerplaatsen en graven. Het is adembenemend hoe mooi de zon deze architecturale hoogstandjes belicht!

Dag 8: Toegangspoort tot een van de mooiste oorden ter wereld: de Rode Zee

Na het warme Petra kunnen we in Aqaba genieten van een frisse wind en het strand. Er is de mogelijkheid om via een boot met glazen bodem het onderwaterleven van de Rode zee te bekijken. Voor de durvers onder ons is er de mogelijkheid om te snorkelen of te duiken (optioneel, niet inbegrepen in de berekende prijs).

Dag 9 - 11: Kamperen in Wadi Rum, ontspannen in Amman

We maken een jeeptocht door Wadi Rum dat omwille van de grillige rotsformaties en diverse kleurencombinaties wellicht de mooiste woestijn van het Midden-Oosten is. Wie durft het aan om de Wadi te verkennen op de rug van een dromedaris? Na een kopje thee met de woestijnbewoners, vallen we in slaap rond het kampvuur onder een verbluffende sterrenhemel.

Op dag 11 keren we terug richting Amman, waar we nog een tussenstop maken in een waterpretpark in de buurt. Na de actie van de afgelopen dagen, ontspannen we en frissen we ons op vooraleer we terug huiswaarts keren.

Kenmerken

Min.7 / max. 9 deelnemers met én zonder licht fysieke beperking. Er is plaats voor 3 deelnemers met een beperking (min. 18, max. 30 jaar oud) en voor twee manuele rolstoelen.

Door het warme klimaat vereist deze reis een goede lichamelijke en mentale conditie. We zijn voor deze reis op zoek naar avonturiers die geen schrik hebben om af en toe een hindernis te overwinnen en mee creatief na te denken. De toegankelijkheid in Jordanië staat nog in zijn kinderschoenen. De bevolking zal er echter steeds voor zorgen dat jij je welkom voelt en als gast niets tekort komt.

Basisprijs: € 750

 • Lijnvluchten Brussel – Amman en Amman – Brussel
 • Voorafbetaalde luchthaventaksen
 • Karavaan-lidmaatschap
 • Organisatiekosten
 • De diensten van een Karavaan-reisbegeleider
 • KBC-reisbijstand: 1% korting op de basisprijs indien je deze verzekering niet neemt. Let op: een reisbijstandsverzekering is wel verplicht om deel te nemen aan deze reis.

Raming budget uitgaven ter plaatse: € 1050

Kostenraming voor logies, plaatselijk transport, luchthaventaksen ter plaatse, toegangsgelden, fooien en maaltijden. Dranken en persoonlijke uitgaven zijn niet inbegrepen.

Totaalprijs: € 1800

Dranken en persoonlijke uitgaven zijn niet inbegrepen.

Optionele extra’s

 • Vrijwillige bijdrage Greenseat: € 5
 • KBC bagage- en annulatieverzekering: 4,4% van de basisprijs

Reisdocumenten

Internationale reispas die na terugkomst nog 6 maanden geldig is. Bij aankomst in Jordanië kopen we ons visum.

Inschrijven

Vul het online invulformulier in. Wij contacteren jou telefonisch om je inschrijving verder af te werken.


Jordanië, is dat wel veilig?

Door de ligging in het Midden-Oosten wordt Jordanië vaak ten onrechte gemeden door toeristen uit angst voor onveilige situaties. De onrust die zich op het moment afspeelt in omliggende landen staat los van de situatie in Jordanië, die doorgaans rustig is. Voor meer informatie over veiligheid kan je terecht op www.diplomatie.be

Meer informatie

Bel naar Carla Borgmans van Karavaan vzw op 015 407 580

Partners

 • Hannibal is een initiatief van JKVG vzw, een organisatie van jongeren met en zonder beperking uit heel Vlaanderen. Meer dan 250 vrijwilligers en 4 stafmedewerkers zetten zich vol goesting in om kinderen en jongeren met een beperking een fijne vakantie te bezorgen.
 • De Katholieke Vereniging Gehandicapten is een vereniging voor personen met een handicap en hun omgeving, die gedragen wordt door vrijwilligers en beroepskrachten met en zonder handicap. Hun doel is het bouwen aan een toegankelijke en inclusieve samenleving.
 • Karavaan is er voor iedereen die graag vreemd gaat: we houden ons bezig met duurzaam reizen, leiden reisbegeleiders op, begeleiden avontuurlijke groepsreizen van Joker en Go-26 en organiseren dichter bij huis het hele jaar door minitrips, (inter) culturele en ontspannende activiteiten.
 • Joker is een duurzame reisorganisatie die wereldwijd avontuurlijke groepsreizen aanbiedt.

Lees meer over het realiseren van reizen met een bijzondere doelgroep of een inclusieve groep.