zondag 12 augustus 2018, 16:00 - zaterdag 18 augustus 2018, 10:00

Locatie: De Hoge Rielen - Kasterlee

Prijs: € 50

Inschrijven tot: 21 juli 2018

Minimum 6 Deelnemers , Maximum 8 Deelnemers
Enkel voor jongeren (-26j)
Laatste plaatsen

Ter info: inschrijven voor een activiteit doe je via onze database ‘Gloria’. Zodra je op de knop inschrijven klikt, kom je op onze database terecht. Meld je aan of registreer je, pas dan kan je inschrijven.

Inschrijven

Hoe zou het zijn om een sociaal netwerk uit te bouwen zonder sociale media en technologie?
Het enige waarop je aangewezen bent, is de natuur en elkaar.
Je verdwijnt een week van de radar en gaat back-to-basics: off the grid!

Samen met jongeren uit Finland en Italië trekken we ons terug in de bossen van de Hoge Rielen in Kasterlee voor een week vol interculturele uitwisseling, avontuur en natuurbeleving. We kamperen en overleven samen gedurende een week.
Aan de hand van verschillende avontuurlijke activiteiten, workshops en spelen leren we onszelf en 'de andere' beter kennen en staan we stil bij thema's zoals duurzaamheid, natuurbeleving en interculturele communicatie.
We gebruiken de natuur en het buiten-leven als plek om te leren, ons te amuseren en een sociaal netwerk uit te bouwen.

Het belooft een superintense week te worden die je nog lang zal bijblijven.


Twee jaar geleden organiseerden we ook een Europese jongerenuitwisseling in de Hoge Rielen van Finland. Toen maakten onze deelnemers deze aftermovie. Een voorsmaakje van wat ons te wachten staat...

Praktisch

Praktische informatie

Dit project wordt gesubsidieerd door het Youth in Action programma van Erasmus+. Dat betekent dat je enkel een 'participation fee' van € 50 betaald. De onkosten van vervoer, accommodatie, verblijf en activiteiten wordt volledig gedekt door de Europese subsidies en zijn dus inbegrepen. De plaatsen zijn beperkt, dus twijfel niet lang om je aan te melden en in te schrijven.

Dit project is toegankelijk voor alle leden van Karavaan. Ben je nog geen lid? Je kan lid worden bij inschrijving.

Elk land neemt deel met met 8 jongeren en 1 groepsbegeleider. Tijdens het project spreken we Engels met elkaar. Het is geen vereiste om vloeiend Engels te spreken. De groepsbegeleiders zijn er om jou te helpen en te vertalen indien nodig.

Voorwaarden

Dit project is voor jongeren van 18 tot en met 26 jaar. Je hebt interesse in een weekje vol avontuur en interculturele uitwisseling. Plezier en fun gaan gepaard met interessante (culturele) leerervaringen over jezelf en anderen. De bereidheid tot reflectie over jezelf en de thema's is een must. Het is meer dan een weekje vakantie. Je krijgt de kans om heel wat kennis, vaardigheden en inzichten te verwerven tijdens groepsopdrachten en spelen.
Je ontvangt een Youthpass aan het einde van het project.

Vertrekvergadering

Enkele weken voor het project start, plannen we een vertrekvergadering. Daar krijg je alle praktische info en leer je de Belgische groep alvast kennen. Je krijgt de kans om het project volledig mee vorm te geven. We bereiden samen enkele activiteiten voor. Jouw inbreng en participatie verrijken het project.
We nemen uitgebreid de tijd om onszelf voor te bereiden op deze interculturele uitwisseling aan de hand van een workshop.

Bagage

Bijkomende informatie over bagage krijg je op de vertrekvergadering.
Volgende lijst is alvast richtinggevend:

 • dagrugzak
 • zomerkledij
 • warme pull, fleece of een dekentje
 • lichte regenjas
 • zwemgerief
 • slaapzak en slaapmatje
 • zaklamp
 • bord, bestek en beker
 • makkelijke lichte stapschoenen
 • bescherming tegen de zon: pet, sjaaltje, zonnecrème, bril…


Off the Grid is mogelijk gemaakt met de steun van het Erasmus+programma van de Europese Unie

Annuleringsvoorwaarden

Indien je alsnog niet aanwezig kan zijn op een van onze activiteiten en je wenst te annuleren; dan gelden volgende voorwaarden:

 • Indien je later dan 1 maand voor de activiteit annuleert, kan er geen terugbetaling voorzien worden. Dan zijn er immers reservatie- en organisatiekosten gemaakt.
 • Indien je vroeger dan 1 maand voor start van de activiteit annuleert, dan wordt 80% van het inschrijvingsgeld teruggestort. We houden een administratieve kost in van 20%, met een minimum van 5 euro voor gemaakte reservatie- en organisatiekosten.
 • Indien Karavaan de activiteit dient te annuleren, krijg je het volledige inschrijvingsgeld terugbetaald.
Deelnemers kunnen vrijblijvend een annulatieverzekering nemen.

Contact informatie

Contactpersoon: Joachim Cockx