donderdag 22 februari 2018, 19:30

Locatie: ViaVia Antwerpen
Voor iedereen
Gegarandeerd
“Het zal ondertussen de 7e keer zijn in 3 jaar tijd, dat ik naar Uganda reis om, gesponsord door het projectenfonds, partners van Entwiga Community Experience te ondersteunen in ondernemerschap, om producten binnen de sector van toerisme te ontwikkelen, om (onderlinge) samenwerking te versterken en om een netwerk uit bouwen op basis van verbondenheid en gelijkwaardigheid.”

Dat vertelt Marijke D’Herde ons, Karavaanbegeleider, groepsprocesbegeleider en empathietrainer. Samen met de Entwiga community, Joker en Karavaan bouwden zij een duurzame relatie op die onder andere resulteert in een Joker-groepsreis naar Rwanda & Oeganda.

De samenwerking wordt in Oeganda in goede banen geleid door Moses die jarenlange ervaring als gids en chauffeur in toerisme heeft. De ideologie van deze samenwerking draait rond verbinding en uitwisseling. Dit verhaal gaat over een kleine community in Oeganda die haar deuren heeft geopend voor toerisme. En die toeristen gingen verrijkt en met nieuwe inzichten naar huis. Hun bezoek had echter ook een groot effect op de community! Wat is de rol die toerisme kan spelen? Wat is de wederzijdse impact?

Gaandeweg ontdekten we dat de moeilijke geschiedenis van Oeganda een duidelijke nazindering heeft achtergelaten in het land dat tot op vandaag voelbaar is, ook tijdens samenwerking.

Moses komt op studiebezoek in België en komt samen met Marijke dit unieke verhaal vertellen in ViaVia Antwerpen. Wees zeer welkom!

Praktisch

Onthaal vanaf 19:00.

Contact informatie

Contactpersoon: Lotte Van Den Bogaert